Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

El parc Forestal guanya en accessibilitat amb la millora dels seus camins

Escoltar

El parc Forestal guanya en accessibilitat amb la millora dels seus camins

L’Ajuntament acaba la segona fase dels treballs de reforma d’aquest espai

L’Ajuntament va acabar a finals de maig els treballs corresponents a la segona fase de la millora del parc Forestal. Les obres han consistit en l’arranjament dels camins interiors que estan situats per sobre de l’esplanada de jocs i arriben fins al Mirador del Maresme, així com en facilitar l’accés a persones amb mobilitat reduïda al Mirador de Mataró, a l’Eix del Parc i a l’esplanada de jocs.

 

L’alcalde, Joan Antoni Baron, ha visitat avui el parc Forestal amb motiu de l’acabament de les obres i de la celebració del Dia Mundial del Medi Ambient.

  

Actuacions realitzades

 

Els treballs realitzats han permès redefinir la secció longitudinal i transversal dels camins secundaris, que tenen una longitud total de 522 metres linials, per aconseguir un tractament més uniforme i una amplada d’uns 2 metres. 

 

S’ha reduït el nombre d’esglaons de fusta i s’han substituït les travesses actuals per materials lliures de tractaments nocius. També s’han millorat tres dreceres, amb una amplada inferior als camins secundaris, d’1,5 metres. D’altres dreceres existents s’han tancat al pas per evitar la proliferació de camins per arreu de la zona verda.

 

S’ha reposat la barana existent en alguns punts dels camins, millorant també el seu ancoratge. A la zona de jocs també s’ha reposat la barana, tant a dalt del mur com al perímetre de l’esplanada. S’ha millorat l’accés que connecta aquesta esplanada i l’Eix del Parc i s‘ha definit un camí de 3,5 metres d’amplada per als vehicles de manteniment des del carrer de la Cornisa. Els treballs també han comportat la retirada de mobiliari que ha quedat obsolet i la restauració d’alguns talussos.

  

Accessos per a persones amb mobilitat reduïda

 

S’han habilitat 7 places d’estacionament per a persones amb mobilitat reduïda sota el dipòsit d’aigua del carrer de la Cornisa. Des del mateix aparcament s’ha creat un accés per a vianants, d’1,5 metres d’ample, que enllaça amb el camí secundari que uneix l’Eix del Parc amb l’esplanada de jocs. També des de l’estacionament s’ha condicionat un nou camí adaptat fins al Mirador de Mataró, que no era accessible per a persones amb mobilitat reduïda per l’existència d’un darrer tram d’escales. Al Mirador de Mataró s’han col·locat 2 taules noves de pic-nic.

 

Davant del restaurant s’ha habilitat una rampa per superar els diferents trams d’escales que presenta l’Eix del Parc en aquest punt. A l’esplanada de la font propera al restaurant s’han col·locat 3 bancs.

 

L’empresa Jardineria J. Buch SL ha realitzat els treballs, que es van adjudicar per un import de 198.674,46 euros.

  

Millora per fases

 

Els treballs realitzats aquest any, que van començar al febrer, han donat continuïtat a la primera fase de millora dels accessos a la zona verda, que es va executar a finals de 2007 i va incloure la millora del camí de la riera de Cirera i de l’Eix principal del parc, amb l’habilitació d’un nou accés. La primera fase va tenir un cost de 202.057 €.

 

El Pla Director del parc Forestal, redactat per la Diputació de Barcelona al 2002, destacava la necessitat de millorar l’accessibilitat de l’espai natural. Al 2005, el Ple de l’Ajuntament també va aprovar per unanimitat una resolució que recollia el compromís de realitzar aquestes actuacions.

  

Dia Mundial del Medi Ambient

 

Avui, 5 de juny, se celebra el Dia Mundial del Medi Ambient. En el marc d’aquesta celebració, Mataró ha acollit en els darrers dies diferents activitats, com l’arribada a la ciutat del Ral·li Solar Phebus el passat diumenge 31 de maig, o la xerrada “Medi ambient i biodiversitat: un planeta blau o una planeta vermell?”, a càrrec de Maria Purificació Canals, presidenta de DEPANA, que va tenir lloc ahir al Centre de cooperació i solidaritat La Peixateria (c. Barcelona, 50).

 

A partir d’aquest cap de setmana també tindran lloc les següents activitats:

 

- Immersió de control del Projecte Alguer de Mataró, diumenge a partir de les 8.00 hores. L’activitat està organitzada per l’SPAS, juntament amb l’Escola del Mar de Badalona, la Universitat de Barcelona, la Confraria de Pescadors Sant Pere, la Secció de Ciències Naturals del Museu de Mataró, el centre de busseig Blaumar, el Consorci del Port de Mataró, i l’Ajuntament de Mataró. Els submarinistes faran la immersió al camp 2.

 

- Visita guiada al Veïnat de Mata, en el marc de les visites guiades que s’organitzen en el Parc del Montnegre i el Corredor. Tindrà lloc el proper diumenge 7 de juny, amb sortida des del Parc de Vallveric a les 9.00 hores. El recorregut és de 5 quilòmetres i té un desnivell de 80 metres.

 

- Festa del Medi Ambient, promoguda per l’Associació de Veïns de Via Europa-Nou Parc Central. Tindrà lloc diumenge, de 10.00 a 14.00 hores al carrer d’Alemanya, amb diferents activitats de sensibilització sobre residus per a infants i joves.

 

- El Mercat de la Plaça de Cuba lliurarà les comandes en bosses compostables, enlloc de les bosses de plàstic, juntament amb un punt de llibre informatiu. L’acció es durà a terme al llarg del dijous 11 de juny i s’emmarca en la campanya "Mercats Sostenibles" que impulsa la Diputació de Barcelona amb el suport de l’Institut Municipal de Promoció Econòmica de Mataró.