Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

El Ple dóna suport a la instauració del Dia de l’Esport a Europa

Escoltar

El Ple dóna suport a la instauració del Dia de l’Esport a Europa

El Ple municipal d’abril va aprovar per unanimitat una declaració institucional presentada pels grups municipals del PSC, ICV-EUiA, ERC, CiU i PPC per la difusió de la festa de l’esport i l’assoliment del Dia de l’Esport a Europa.


 

El text íntegre de la declaració institucional és el següent:

 

“L’esport és una eina d’integració, educació i participació, una eina motivadora, una activitat que transmet importants valors col·lectius i un factor de cohesió social i de creació d’hàbits saludables.

 

La Federació Municipis de Catalunya constata la creixent importància de l’esport en la nostra societat, tant sigui l’esport de base com l’amateur i el professional, i el considera un índex de referència indispensable per mesurar la qualitat de vida de la nostra societat.

 

Des de l’any 2002, la Diputació de Barcelona organitza anualment la Festa de l’Esport, esdeveniment que se celebra el primer cap de setmana del mes de juny. Aquesta festa compta amb la cooperació dels ajuntaments de la província, l’Agrupació Territorial de Consells Esportius de Barcelona, així com del teixit associatiu esportiu del territori de la província de Barcelona. Alhora, la Festa de l’Esport, que té un caràcter recreatiu i popular i que adapta les activitats al nivell físic dels col·lectius participants, està oberta a la participació de tothom.

 

La Diputació de Barcelona, mitjançant la Junta de Govern en sessió del 30 d’octubre de 2008, va aprovar un Protocol de col·laboració per a la Difusió de la Festa de l’Esport i l’assoliment del Dia de l’Esport a Europa.

 

La Federació de Municipis de Catalunya, mitjançant el seu Comitè Executiu reunit en data 13 de febrer de 2009, va aprovar una moció que té per objecte adherir-se al Protocol de col·laboració aprovat per la Diputació de Barcelona i assumir el compromís de difondre aquesta iniciativa a tots els municipis adherits a aquesta federació.

 

L’Ajuntament de Mataró declara que comparteix plenament els principis dels valors de l’esport, la necessitat de continuar difonent la pràctica esportiva entre la ciutadania i la importància d’assolir a Europa un reconeixement institucional unitari de l’esport.

 

És per tot això que el Ple de l’Ajuntament de Mataró reunit en data 2 d’abril del 2009,   

 

ACORDA

 

1. Donar suport a la iniciativa per promoure la instauració del Dia de l’Esport a Europa.


2. Traslladar aquest acord a la Diputació de Barcelona, a la Federació Municipis de Catalunya i al Parlament Europeu”.