Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

El president de la Generalitat anuncia a Mataró la compra de 500 pisos del mercat lliure per fer-ne habitatge protegit

Escoltar

El president de la Generalitat anuncia a Mataró la compra de 500 pisos del mercat lliure per fer-ne habitatge protegit

Montilla i Baron visiten els 94 habitatges per a joves del Pla d’en Boet

El president de la Generalitat, José Montilla, ha anunciat aquest matí que avui mateix s’ha obert el concurs, mitjançant publicació al Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya (DOGC), per a la compra per part de l’Institut Català del Sòl (Incasòl) de 500 habitatges del mercat lliure de tot Catalunya que es posaran a la venda com a habitatge protegit. Els promotors que tinguin interès a vendre els seus pisos, poden presentar les seves propostes fins al 20 de febrer.


D’aquesta manera, la Generalitat ajudarà els promotors privats que en aquests moments passen dificultats per vendre i alhora, amb la compra dels seus pisos, augmentarà la bossa d’habitatge protegit. L’anunci ha estat fet durant una visita a la nova promoció d’habitatges de lloguer per a joves del Pla d’en Boet, a la que ha assistit juntament amb el conseller de Medi Ambient i Habitatge, Francesc Baltasar; l’alcalde de Mataró, Joan Antoni Baron, i el president de Prohabitatge Mataró, Francesc Teixidó, entre d’altres.

 

La comitiva ha pogut veure tant els habitatges per a joves com alguns dels pisos adaptats per a persones amb mobilitat reduïda i els espais que la Generalitat cedeix a l’Ajuntament com a equipaments, que estan situats a la planta baixa i planta -1 d’un dels dos nous blocs. També han pujat fins a una de les cobertes de l’edifici, on hi ha instal·lades plaques solars per a l’aigua calenta i sanitària, i han estat a la plaça pública que queda entre els dos blocs.  

 

Els 94 habitatges estan pràcticament enllestits i el termini per presentar les sol·licituds està obert fins al 13 de febrer.