Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

El projecte “Mataró Marítim” involucra a tots els sectors socials, econòmics i institucionals de la ciutat

Escoltar

El projecte “Mataró Marítim” involucra a tots els sectors socials, econòmics i institucionals de la ciutat

Hi participaran més de 50 persones distribuïdes en 3 grups de treball diferents

El projecte “Mataró Marítim” es presentarà aquesta tarda després de la tasca que s’ha estat fent durant els darrers mesos en els quals s’ha desenvolupat la metodologia de treball, el calendari i s’han escollit els 53 membres que formaran part dels diferents grups estratègics de treball.


 

Aquest projecte té el seu origen en una proposta de resolució aprovada el novembre de 2006 relativa a “El front de mar de Mataró, una estratègia de desenvolupament” que tenia per objectiu posar en valor la potencialitat del front de mar com un dels motors de desenvolupament de la ciutat i es va acabar materialitzant en una altra proposta de resolució que es va aprovar el passat octubre.

 

L’objectiu de “Mataró Marítim” és trobar i aprofitar les oportunitats que genera la contínua transformació del front marítim, i convertir-lo en un motor de canvi de Mataró tant des del punt de vista econòmic, social com cultural.

 

El projecte té la voluntat de ser una iniciativa de tota la ciutat, de tots els sectors i actors socials, econòmics i institucionals.

 

 

Metodologia i grups de treball

 

Per portar a terme “Mataró Marítim”, s’ha comptat amb l’assessorament d’un equip de l’escola de direcció d’empreses IESE que ha dissenyat la metodologia de treball i ha creat 3 grups estratègics de diferents àmbits formats per un total de 53 membres.

 

Les persones escollides ho han estat per la relació que tenen amb la ciutat (hi viuen o hi treballen) i per la professió que exerceixen, relacionada amb el grup estratègic on hi estan vinculats.

 

. Grup estratègic de l’àmbit de la Indústria nàutica: Francisco Javier Algás, Joan Bellavista, Manel Brullet, Albert Cervera, Javier Cucalón, Joan Hita, Fernando Iglesias, Agustí Martín, Miquel Massana, Pere Massó, Salvador Punsola, Antoni Rodríguez, Jan Santana, Toni Tió, Frederic Valls, Lorenzo Vinagre.

 

. Grup estratègic Turisme i Oci: Josep M. Bagudà, Lluís Bassat, Francesc Bechdejú, Patrick Beneroso, Joan Bonareu, Xevi Bonareu, José M. Serdio, Joan Catà, Aksel Helbek, Josep M. Lluch, Antoni Muñoz, Pere Pons Fabrés, Salvador Punsola, Maria Rovira, Jordi Tardà, Lander Unzueta, Antoni Viñals.

 

. Grup estratègic Coneixement, Tecnologia i Salut: Roser Campeny, Josep M. Font Spà, Domingo Jaumandreu, Joan Majó, Pep Molsosa, Josep Miquel Piqué, Ramon Reynal, Xavier Subirats, Antoni Uix, Manfred Bauer, Joan Cornet, Joaquim Esperalba, Joan Gaunyabens, Alba Guzmán, Josep Mañach, Joan Martí, Josep M. Ramírez, Mateu Serra.

 

I dos membres més que estan pendents d’assignar a un grup estratègic: Rodrigo García, José Ibern.

 

Els grups hauran d’aportar idees i propostes del seu àmbit i serà la Comissió Permanent l’òrgan que en farà el seguiment.

 

La Comissió Permanent està formada per:

 

. President: alcalde de Mataró, Joan Antoni Baron

. Vicepresidenta executiva: presidenta de l’Institut Municipal de Promoció Econòmica, Alícia Romero

. 5 vicepresidents dels grups municipals que van aprovar la proposta de resolució: grup municipal del PSC, Ramon Bassas; grup municipal de CiU, Joan Mora; grup municipal del PPC, Paulí Mojedano; grup municipal d’ICV-EUiA, Quiteria Guirao;  i el grup municipal ERC, Francesc Teixidó,

. 17 vocals, i

. 1 secretari.