Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

El Reglament dels Cementiris Municipals de Mataró es modifica per regular la incineració i les tombes de Les Valls

Escoltar

El Reglament dels Cementiris Municipals de Mataró es modifica per regular la incineració i les tombes de Les Valls


 


El Ple de l’Ajuntament va aprovar ahir per unanimitat una modificació del Reglament dels Cementiris Municipals de Mataró que introdueix la regulació del servei d’incineració i les noves tombes construïdes al cementiri de Les Valls. El Reglament de Cementiris regula les condicions en les quals es presten els diferents serveis als dos cementiris municipals que hi ha a Mataró, el dels Caputxins i el de Les Valls, que són de caràcter aconfessional.

 

Pel que fa a la regulació de les tombes, el nou redactat determina que les construccions es lliuraran amb làpida i que en cap cas s’hi podran fer modificacions. Es permet la realització de baixos relleus i la col·locació d’elements que no superin els 4 centímetres d’alçada, fets en materials nobles i enganxats a la làpida. Prèviament a la seva col·locació es necessitarà autorització de l’Ajuntament o de l’entitat gestora del servei.

 

La propera posada en marxa del servei d’incineració als forns crematoris construïts a Les Valls també ha fet necessària la modificació del reglament. En aquest sentit, la normativa regula quins són els tràmits per a la sol·licitud del servei i les condicions en les quals s’efectuarà el mateix.

 

El nou redactat inclou les propostes presentades pel grup municipal de CiU a l’avantprojecte de modificació.

 Nova oficina administrativa dels cementiris

 

L’oficina administrativa dels cementiris funciona des de finals de febrer al nou edifici del cementiri de Les Valls. L’horari d’atenció al públic és de dilluns a diumenge de 9.00 a 18.00 hores.