Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Els centres públics d’ensenyament comencen avui el període d’inscripció per al curs 2009-2010

Escoltar

Els centres públics d’ensenyament comencen avui el període d’inscripció per al curs 2009-2010

Els CEIP M. Mercè Marçal i Montserrat Solà estrenaran noves instal·lacions

Avui dilluns 23 de març, i fins al 3 d'abril, s’ha iniciat el període de preinscripció escolar per al curs 2009-2010 en l'educació infantil, la primària i la secundària obligatòria. El gruix de les sol·licituds de preinscripció es concentren en el curs de P3 i en el de 1r d'ESO. Les escoles bressols faran les preinscripcions del 4 al 15 de maig.


Els nens i nenes que comencen a P3 són els nascuts el 2006, actualment 1.489, que disposaran de 59 línies de 25 alumnes cadascuna (1 línia més que l'any passat que correspon al CEIP Torre Llauder), 35 en el sector públic i 24 al privat concertat. A més, el CEIP M. Mercè Marçal ha incorporat un nou grup de segon de primària.

Pel que fa a 1r d'ESO, són els 1.191 joves que estan cursant 6è de primària als centres públics i privats concertats per als quals s'ofereixen 44 línies de 30 alumnes (2 línies més que l'any passat, a l’escola Meritxell i a l’IES Thos i Codina), 18 al sector públic i 26 al privat concertat.

 

Una de les novetats del curs 2009-2010 és que dues escoles inauguren noves instal·lacions: el CEIP M. Mercè Marçal que passarà a ubicar-se a la Riera de Figuera Major, 60, i el CEIP Montserrat Solà que estrenarà la nova ubicació al carrer d’Enric Granados, 6 i deixarà les instal·lacions que ara ocupa a l’antiga Anxaneta.

 

Una altra de les novetats del proper curs, és la posada en funcionament de l’Escola Municipal de Música (EMM). La seu central serà a l’IES Miquel Biada i les subseus als CEIP Angeleta Ferrer, Antonio Machado, Anxaneta i Rocafonda. El programa d’iniciació musical es podrà impartir també en altres centres escolars i cursos monogràfics a altres espais de la ciutat.

 

També a partir de setembre està previst que entri en funcionament l’equipament de les Tres Roques, un centre on s’hi farà formació contínua: cursos, tallers, conferències... en els àmbits de la formació cultural i cívica, dinàmica vital, creativitat, TIC, entre d’altres.

 

Guia de l’Ensenyament públic i concertat

 

Com cada any, l'Institut Municipal d'Educació (IME) ha editat la Guia de l'Ensenyament públic i concertat a Mataró 2009. La guia ofereix informació sobre tots els centres: escoles bressol municipals, d'ensenyament públic Infantil i Primària (CEIP), d'Ensenyament públic Secundari (IES), Programes de Qualificació Professional Inicial, centres de formació d'adults, estudis universitaris, Escola Oficial d'Idiomes, Escola Municipal de Música, formació permanent, ensenyament concertat i l'Espai Infants i Família. A més d'un plànol de situació i informació sobre l'Oficina Municipal d'Escolarització (OME).

 

L'IME ha editat també un fulletó on s'explica com fer la preinscripció pas a pas als centres de primària i secundària, des d'on recollir l'imprès fins a formalitzar la matrícula. S'inclou també un calendari de les dates de preinscripció, els criteris que puntuen en les sol·licituds, un mapa de les àrees territorials de proximitat i informació sobre la documentació a presentar i la documentació acreditativa dels criteris de prioritat.

 

D'aquest fulletó s'han editat 2.700 exemplars que, juntament amb la Guia de l'Ensenyament Públic i Concertat a Mataró 2009, s'han enviat als domicilis on hi ha infants que han de començar P3 i als que començaran l'Ensenyament Secundari Obligatori (ESO). També es poden consultar a la pàgina web de l’Ajuntament www.mataro.cat.

 

També s’ha editat un fulletó per informar sobre les jornades de portes obertes que organitzen els centres escolars. Aquestes jornades tenen la finalitat que els futurs alumnes i els pares coneguin les instal·lacions, els serveis i el sistema de funcionament dels diferents centres públics de Mataró. En aquestes jornades, que s’han fet durant el febrer, març i s’allargaran fins a l’abril, els professors i representants de les associacions de pares i mares fan de guies i informen de les característiques de cada centre.

 

Dates de preinscripció i matriculació

 

Escoles bressol

Preinscripció: del 4 al 15 de maig

Publicació de les llistes amb les sol·licituds baremades: 22 de maig

Període per presentar reclamacions: del 25 al 27 de maig

Publicació de les llistes definitives d'alumnes admesos: 2 de juny

Matriculació: del 8 al 12 de juny

 

Educació infantil (segon cicle), primària i secundària obligatòria

Preinscripció: del 23 de març al 3 d'abril

Publicació de les llistes amb les sol·licituds baremades: 21 d'abril

Període per presentar reclamacions: del 22 al 24 d'abril

Publicació de les llistes definitives d'alumnes admesos: 25 de maig

Matriculació: del 8 al 12 de juny

 

Batxillerat, cicles formatius de grau mitjà i cicles artístics

Preinscripció: de l’11 al 22 de maig

Publicació de les llistes amb les sol·licituds baremades: 2 de juny

Període per presentar reclamacions: del 3 al 5 de juny

Publicació de les llistes definitives d'alumnes admesos: 25 de juny

Matriculació: de l’1 al 7 de juliol

 

Cicles formatius de grau superior

Preinscripció: del 25 de maig al 5 de juny

Publicació de les llistes amb les sol·licituds baremades: 9 de juny

Període per presentar reclamacions: del 10 al 12 de juny

Publicació de les llistes definitives d'alumnes admesos: 25 de juny

Matriculació: de l’1 al 7 de juliol

 

Escoles d'adults

Preinscripció: del 17 al 26 de juny

Publicació de les llistes de sol·licitud: 2 de juliol

Publicació de les llistes de sol·licitud ordenades: 6 de juliol

Publicació de les llistes d'admesos: 10 de juliol

Matriculació: del 2 al 8 de setembre.

 

La sol·licitud de preinscripció s'haurà de presentar en el mateix centre educatiu on es vol matricular l'infant o jove o a l'Oficina Municipal d'Escolarització (OME) (Baixada de les Figueretes, núm.1, 2n pis) i per primera vegada a través de la web del Departament d'Educació de la Generalitat de Catalunya (www.gencat.cat/preinscripcio).

 

Les sol·licituds es poden recollir als diferents centres educatius públics i concertats, a les oficines d'atenció ciutadana, a l'OME, a l'Oficina Territorial del Maresme del Departament d'Educació de la Generalitat (carrer de Santa Rita, 1), als centres cívics o a través de la web del Departament d'Educació de la Generalitat. Els criteris de prioritat són els que estableix la normativa vigent de la Generalitat de Catalunya.

 

Els centres concertats mantenen els mateixos terminis i procediments que els centres públics.