Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Els robatoris a l’interior de vehicles disminueixen en els últims mesos

Escoltar

Els robatoris a l’interior de vehicles disminueixen en els últims mesos

En canvi, els robatoris amb força han patit un increment

Avui dimarts, 21 de juliol, ha tingut lloc la Junta Local de Seguretat de Mataró on s’ha fet balanç de l’estat de la seguretat a la ciutat durant el primer semestre de 2009.


 

En matèria de seguretat viària, les dades mostren una petita tendència a l’increment respecte l’any 2008. Així, en aquest període de 2009 el nombre d’accidents s’ha incrementat en un 2,9% respecte al mateix període de 2008, mentre que el nombre de ferits ho ha fet en un 5,1%, tot i que es continua sense cap víctima mortal i les víctimes greus són les mateixes que l’any passat, 16 persones.

 

En matèria de seguretat ciutadana, el nombre de delictes i faltes per fet principal (delicte més greu denunciat) de gener a juny de 2009 ha mantingut una tendència constant i ha experimentat un lleuger increment el darrer mes de juny. La mitjana de fets denunciats és de 835 faltes i delictes/mes. En aquest sentit, tot i que continua la proliferació dels delictes de robatori a l’interior de vehicle, s’ha experimentat una disminució en els darrers mesos, en consonància amb la mateixa tendència que s’observa a la resta de Catalunya. Així, s’ha passat dels 224 robatoris interior vehicle el gener als 171 durant el mes de juny.

 

Respecte al delicte de violència domèstica, manté una tendència estable que disminueix lleugerament el mes de juny.

 

Pel que fa al robatori amb violència i/o intimidació, ha anat experimentant una disminució continua, dels 53 al gener als 30 durant juny, i el robatori amb força, per contra, ha experimentat un increment, passant dels 39 als 54 a final del semestre.

 

Pel que fa a l’activitat policial desenvolupada durant els sis primers mesos de l’any, Mossos d’Esquadra i Policia Local han realitzat 80 operatius conjunts i han efectuat 657 detencions, el que suposa un increment del 15,26% respecte el mateix període de l’any 2008.

 

A la Junta s’ha fet també un repàs de la Carta de Serveis de la Policia de Catalunya (Mossos d’Esquadra – Policia Local) durant aquest semestre, constatant que 37 dels 39 compromisos adquirits  amb els ciutadans de Mataró mostren indicadors favorables: temps d’arribada a serveis urgents de seguretat ciutadana (5,76 minuts), temps d’arribada a accidents greus (3,18 minuts), temps de resposta a peticions, queixes o suggeriments ciutadans (14 dies), 242 mediacions en conflictes privats, 13.674 auxilis en assistència a les víctimes, etc.