Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L’Ajuntament assumirà la creació d’un banc d’idees per fomentar la participació ciutadana

Escoltar

L’Ajuntament assumirà la creació d’un banc d’idees per fomentar la participació ciutadana

El Ple municipal va aprovar per unanimitat dijous passat, 3 de desembre, una resolució presentada pel grup municipal del PPC per crear un banc d’idees ciutadanes.

 

El text íntegre de l’acord és el següent:

 

“Aquest grup municipal creu que hi ha molts mataronins que podrien implicar-se més en temes que afecten la ciutat, en donar idees i suggeriments per millorar-la i tirar-la endavant, si se’ls donés l’oportunitat de fer-ho. Pensem que l’aposta per la innovació i la participació ciutadana, de la qual tant ha parlat el Govern en aquests últims anys, podria complementar-se amb un nou projecte que fomenti aquest interès.

 

És per això que hem pensat que Mataró, com ja han fet en alguna ciutat, podria tirar endavant un projecte de creació d’un Banc d’Idees Ciutadanes, amb l’objectiu de que els mataronins aportin idees que contribueixin a millorar i planificar el futur de Mataró.

 

La idea és habilitar un espai on els mataronins puguin proposar les seves idees i valorar les aportades per altres ciutadans. En principi, aquest projecte podria començar a tirar endavant a través del web municipal i es podria buscar una nova via d’aportació d’idees en funció de la resposta ciutadana, per no limitar aquest servei als mataronins que no disposin d’Internet, sigui per qüestions d’edat o perquè no es trobin còmodes en aquest medi.

 

L’objectiu és que el Banc d’Idees no només suggereixi alguns temes importants per a la ciutadania, sinó que obri la porta a que els mataronins que ho desitgin puguin participar-hi de manera activa i oberta, i sentir-se així més implicats amb la ciutat.

 

És pels motius abans esmentats que presentem a la consideració del Ple els següents acords:

 

1.- L’Ajuntament de Mataró assumirà el projecte de creació d’un Banc d’Idees per tal de fomentar la participació dels mataronins en temes que ajudin a millorar Mataró i tirar-la endavant”.