Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L’ampliació del Tub Verd permetrà arribar als nous sectors del front de mar

Escoltar

L’ampliació del Tub Verd permetrà arribar als nous sectors del front de mar

 


Mataró Energia Sostenible, SA (MESSA) ha iniciat al mes d'octubre la construcció del seu nou edifici que, mitjançant el Tub Verd, impulsarà aigua freda per subministrar climatització centralitzada als nous edificis del front de mar que es vagin construint a la zona del parc tecnològic TecnoCampus Mataró-Maresme, al Rengle o al sector d'Iveco. Així, des d'aquest punt arribaran a propulsar 1.600 m3 cada hora, 25.000.000 de kWh l'any.


 

Per assolir aquest objectius, MESSA, empresa participada per l’Ajuntament de Mataró, la Generalitat de Catalunya i el Govern espanyol, ha aprovat una inversió de 5,5 milions d’euros.Aquesta inversió es preveu que es recuperi en 13-14 anys, un cop la nova zona estigui en ple rendiment.

 

En la mateixa línia, el Consell d’Administració de MESSA calcula que el retorn de la inversió es produirà de manera gradual, en la mesura que es vagin venent kWh eficients als nous edificis que s’hi construeixin. De fet, gràcies a l’ampliació, s’arribaran a propulsar 1.600 m3 cada hora -25.000.000 de kWh l'any- a totes aquesta noves zones.

 

Projecte d’eficiència energètica


 

De fet, aquesta ampliació implica una sèrie d’inversions en canonades de distribució d’aigua freda i calenta, en maquinària per refredar l’aigua a partir del calor disponible, en un nou sistema d’impulsió per al circuit d’aigua freda, i en una nau industrial per ubicar-hi aquesta maquinària de fred i de bombeig.

 

Aquest nou edifici, que s’emplaçarà a la carretera de Barcelona, número 92, tindrà una superfície global construïda de 1.415 m2, 1.215m2 de sostre industrial i 200 m2 destinats a oficines. Les obres tenen un pressupost global de 975.000 € i duraran aproximadament 10 mesos, amb la qual cosa es creu que puguin estar llestes per a l’estiu de 2010.

 

Més sobre el Tub Verd


 

El Tub Verd és una xarxa de distribució de calor i fred que aprofita l’energia disponible d’infraestructures ambientals a la ciutat i també la produïda per la cogeneració. L’energia que transporta serveix per escalfar d’aigua sanitària i per a la climatització d’edificis i habitatges. El sistema innovador del Tub Verd és una solució d’eficiència energètica que respecta el medi ambient i minimitza les emissions de gasos d’efecte hivernacle. Aquest sistema, conegut com a “District heating” és molt utilitzat i popular al nord d’Europa i a molts llocs del món, on fa temps que està implantat.