Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L’Aula de Formació d’Adults Alarona es trasllada a les noves dependències del carrer de Sant Cugat

Escoltar

L’Aula de Formació d’Adults Alarona es trasllada a les noves dependències del carrer de Sant Cugat

L’espai s’ha adequat amb el Fons Estatal d’Inversió Local

 

L’alcalde, Joan Antoni Baron, té previst presidir aquesta tarda, a les 18.00 hores, la inauguració dels dos locals per a equipament ubicats al carrer de Sant Cugat, 169, que s’han adequat per acollir l’Aula de Formació d’Adults Alarona i les futures dependències de l’Institut d’Esports. 

 

Els locals estan ubicats a un dels dos edificis d’habitatge protegit construïts per l’Institut Català del Sòl, de la Generalitat de Catalunya, i han estat cedits a l’Ajuntament per un termini de 20 anys per destinar-los a equipament públic.

 

La superfície total construïda de l’espai per a equipament és de 880 m², que es reparteixen entre els 424 m² del local en planta baixa i els 456 m² del local en planta soterrani.

 

 

Dos espais independents

 

L’Aula de Formació d’Adults Alarona ocupa el local de la planta soterrani, que té accés des de la plaça pública ubicada entre els dos edificis d’habitatge protegit. El local s’ha dividit en quatre aules, una aula d’informàtica, una aula polivalent, sala de professorat i despatx de tutoria, entre altres estances.

 

Els alumnes i professors de l’Aula de Formació d’Adults Alarona ja s’han traslladat a les noves instal·lacions. El centre funcionava fins ara a l’avinguda de Lluís Companys. Actualment disposa de 201 alumnes matriculats als diferents nivells d’ensenyaments instrumentals; a ensenyaments inicials de català, castellà i informàtica; i al curs de preparació per a la prova d’accés de grau mitjà que s’ofereix des d’aquest any com a novetat.

 

El local ubicat a la planta baixa acollirà properament l’Institut d’Esports. Les dependències tenen accés pel carrer de Sant Cugat i compten amb dos despatxos, un arxiu, una àrea de treball i una sala polivalent, entre d’altres serveis.

 

Malgrat que els dos locals tenen accessos independents, queden comunicats mitjançant una escala interior i un ascensor. 

 

L’Ajuntament va començar les obres d’adequació dels dos espais a principis de maig. L’empresa Novantia Integral, SA, ha executat els treballs per un import d’adjudicació de 727.847,01 € (IVA inclòs).

 

Els treballs estan finançats pel Fons Estatal d’Inversió Local (FEIL). L’Ajuntament duu a terme 52 obres amb aquests ajuts, que suposen una inversió de 21 milions d’euros a la ciutat i una previsió d’ocupació de 700 llocs de treball.