Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L’IMAC i l’Associació Sant Lluc per l’Art Mataró impulsen el 3r Premi de Pintura Torres García-Ciutat de Mataró

Escoltar

L’IMAC i l’Associació Sant Lluc per l’Art Mataró impulsen el 3r Premi de Pintura Torres García-Ciutat de Mataró

El dijous 28 de maig es donarà a conèixer el guanyador

El president de l’Institut Municipal d’Acció Cultural (IMAC), Sergi Penedès, i el president de l’Associació Sant Lluc per l’Art Mataró, Antoni Luis, han signat avui un conveni per a l’organització del 3r Premi de Pintura Torres García-Ciutat de Mataró. El conveni estableix que l’IMAC hi aporta 20.000 €.


 

 

Premi de Pintura Torres García-Ciutat de Mataró

 

El dijous 28 de maig, a les 19 h a la Sala d’Exposicions Caixa Laietana (plaça de Santa Anna, 1-4, 1r pis), es donarà a conèixer el guanyador de la tercera edició del Premi de Pintura Torres García-Ciutat de Mataró. Aquest premi, que es concedeix cada dos anys, està organitzat per l’Associació Sant Lluc per l’Art Mataró i té el suport de l’Ajuntament i d’altres patrocinadors.

 

El premi està dotat amb 9.000 € i està obert a artistes residents a tot l’Estat espanyol. En aquesta edició hi han participat 239 artistes dels quals se n’han triat 40 per mostrar a l’exposició.

 

Els autors de les 40 obres finalistes tenen una mitjana d’edat de 41 anys i són de Catalunya, Almeria, Balears, Granada, Madrid, Múrcia, Navarra, València, Alemanya, Andorra, França, Polònia, Argentina, Xile i Uruguai. D’aquests, 30 resideixen a Catalunya.

 

El jurat l’ha format Daniel Giralt-Miracle, crític d’art, historiador i escriptor; Francesc Rodón, crític d’art i de literatura; Julio Vaquero, pintor i dibuixant; Arnau Puig, historiador, crític d’art i fundador del grup Dau al Set i Pilar Vélez, doctora i professora d’Història de l’Art.

 

L’obra guanyadora quedarà en propietat de l’entitat organitzadora que la donarà a la ciutat de Mataró, tal com s’ha fet des de la segona edició.

 

L’artista guanyador del 1r Premi Torres García-Ciutat de Mataró va ser el cubà Gustavo Díaz Sosa per la seva pintura "Tratan de flotar, son sus únicas esperanzas", i a més hi van haver quatre guardons per als finalistes Pere Salinas, Mercè Sebastià, i els mataronins Josep M. Codina i Marc Llacuna. En la segona edició, el guanyador va ser Antoni Perna amb l’obra “Tardor”, que va passar al fons del Museu de Mataró.

 

L’exposició es podrà veure fins al 28 de juliol de 17.30 a les 20.30 h els dies feiners i els festius d’11.30 a 13.30 h i de 18.30 a 20.30 h.

 

Joaquín Torres-García (Montevideo, 1874 - 1949) és un dels artistes més importants del panorama artístic català, europeu i llatinoamericà de la primera meitat del segle XX, tant per les seves obres com pels seus plantejament teòrics. Torres-García, de pare mataroní, va viure durant un any a la ciutat i va estudiar a l'Escola d'Arts i Oficis on va rebre classes de pintura de Josep Vinardell. Per la seva vinculació amb Mataró, l'Associació Sant Lluc per l'Art convoca aquest premi de pintura cada dos anys que porta el nom de l'artista uruguaià.