Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

La Nau Gaudí s’incorporarà en el llistat de 150 elements del Patrimoni Industrial de Catalunya

Escoltar

La Nau Gaudí s’incorporarà en el llistat de 150 elements del Patrimoni Industrial de Catalunya

El Museu de la Ciència i de la Tècnica de Catalunya gestiona aquesta llista

El Ple del 3 de setembre va aprovar per unanimitat la incorporació de la Nau Gaudi al llistat dels 150 elements del Patrimoni Industrial de Catalunya, una iniciativa de la comissió de directors del Museu de la Ciència i de la Tècnica de Catalunya (mNACTEC).


 

Un dels objectius del mNACTEC és el foment de la preservació del patrimoni industrial i ha creat una xarxa territorial temàtica de museus industrials i tècnics formada per 25 museus de diferents sectors industrials. L’any 1994, la comissió de directors del mNACTEC va iniciar la tasca d’elaborar un llistat amb el elements més importants del patrimoni industrial de Catalunya. En un primer moment, es van incorporar 75 elements que posteriorment es van ampliar a un centenar. Han passat 10 anys després de la darrera actualització i ara es volen incorporar 50 nous llocs productius i tècnics entre els quals hi ha la Nau Gaudí, Cooperativa Obrera Mataronense.

 

La Nau Gaudí, Cooperativa Obrera Mataronense (1883) va ser una fàbrica de blanqueig i disposava d’uns urinaris exteriors per als treballadors. Aquest edifici, el primer de l’arquitecte Antoni Gaudí, va ser declarat Bé Cultural d’Interès Nacional (BCIN) l’any 1969.