Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

La plantilla de la Policia Local de Mataró s’amplia amb set nous agents

Escoltar

La plantilla de la Policia Local de Mataró s’amplia amb set nous agents

Enguany hi haurà també nous vehicles i millores tecnològiques

L’alcalde, Joan Antoni Baron, i el regidor de Via Pública, Oriol Batista, han presentat avui els 7 nous agents de la Policia Local que enguany s’incorporen al cos per ampliar la plantilla, juntament amb 4 agents més que s’han incorporat per cobrir vacants. Els nous agents han iniciat avui mateix la seva formació amb un curs preliminar al que faran a l’Institut de Seguretat Pública de Catalunya. Properament també està prevista la incorporació d’un inspector.


L’increment de plantilla és un dels objectius del Pla estratègic de la Policia local 2007-2013. Aquest pla, aprovat per l’Ajuntament al 2006, defineix l’estratègia a seguir per desenvolupar un nou model global de policia i oferir als ciutadans uns serveis de seguretat amb més presència, més continuïtat i més qualitat amb l’objectiu d’obtenir millors resultats.

 

El pla estratègic contemplava passar de 149 policies (entre agents i comandaments) al 2006 a 195 al 2013. Tant al 2007 com al 2008 s’hi van incorporar, cada any, 7 agents nous i 1 caporal.

 

Inversions per a l’any 2009

 

Pel que fa al Pla d’inversions de la Policia Local, enguany s’hi destinaran 246.433 euros. En concret, es faran les següents inversions:

 

. Adquisició de 3 nous turismes: 64.500 euros.

. Adquisició de 3 escúters i 1 moto: 28.118 euros.

. Adquisició de 73 noves unitats d’assistents digitals personals (PDAs), que permeten la connexió directa amb la base de dades de la Policia Local per rebre informació a l’instant sobre persones i vehicles: 44.080 euros.

. Software gestió d’atestats de trànsit: es tracta d’un sistema de tramitació on line dels atestats de trànsit, és a dir, que la tramitació, pagament i remissió dels atestats a petició de les companyies o particulars es faci via telemàtica. S’hi destinen 35.235 euros.

. Accessos biomètrics: és l’accés a les diferents estàncies i despatxos mitjançant empremta dactilar, com a control de seguretat a l’edifici de Via Pública. S’hi destinen 53.000 euros.

. Altres equips: taquilles, armers, etc. S’hi destinaran 21.500 euros.