Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

La segona edició de “Mataró camina per l’Alzheimer” tindrà lloc el diumenge 27 de setembre

Escoltar

La segona edició de “Mataró camina per l’Alzheimer” tindrà lloc el diumenge 27 de setembre

Els organitzadors volen arribar als 1.500 participants

El president de l’Institut d’Esports (IE), Ivan Pera; la regidora de Benestar Social, Salut i Consum, Carme Esteban; la vicepresidenta de l’Associació de Familiars d’Alzheimer del Maresme (AFAM), Enriqueta Puntí; i el cap d’EPMA Solidària, del Col·lectiu de Teatre EPMA, Juan Antonio Ciller, han presentat avui en roda de premsa la segona edició de “Mataró camina per l’Alzheimer”. Aquesta caminada, així com altres actes organitzats a la ciutat, commemoraran el Dia Mundial de l’Alzheimer, que se celebra el 21 de setembre.

 

L’objectiu és informar i sensibilitzar al voltant d’aquesta malaltia degenerativa així com aconseguir fons que permetin ajudar les famílies dels afectats.

 

 

Dos recorreguts per a la caminada

 

“Mataró camina per l’Alzheimer” és una caminada solidària no competitiva adreçada a tot tipus de persones individuals, grups, colles, associacions o entitats esportives. La recaptació de les inscripcions anirà destinada íntegrament a l’Associació de Familiars d’Alzheimer del Maresme. La caminada es farà el 27 de setembre.

 

Aquest any hi haurà dos possibles recorreguts. El recorregut A és de 14 km, amb sortida a l’ermita de Sant Simó. Passarà per la ronda de Miguel de Cervantes, el camí de les Cinc Sènies, el camí del Canigó, el turó d’Onofre Arnau, Sant Miquel de Mata, Sant Martí de Mata, Can Flequer, el camí de la font de la Salamandra, Santa Rita, la carretera de Can Bruguera, el Camí dels Contrabandistes, la riera de Figuera Major, el passeig de Carles Padrós, el Parc Central i La Riera, per acabar a la plaça de Santa Anna. La sortida es farà a les 8.00 hores i es preveu que finalitzi sobre les 12.30 hores.

 

El recorregut B és testimonial. Sortirà del Parc Central a les 10.00 hores i finalitzarà també a la plaça de Santa Anna a les 12.00 hores.

 

El preu d’inscripció en venda anticipada és de 6 € (la meitat per a menors de 12 anys). El mateix dia, el preu serà de 7 € (4 € els menors de 12 anys). Les inscripcions es poden fer els dissabtes 12, 19 i 26 de setembre a la plaça de Santa Anna; per transferència al compte corrent número 2100.3132.66.2200114954 de “La Caixa” indicant nom i cognoms; o bé a les oficines de l’Associació de Familiars d’Alzheimer del Maresme (Sant Pelegrí, 3: dimarts i dijous de 10.00 a 13.00 hores i de 16.00 a 19.00 hores), el Col·lectiu de Teatre EPMA (ronda de Bellavista, 43: de dilluns a divendres de 16.00 a 20.00 hores), i a les botigues Intersport (ronda de Barceló, 43; avinguda de Jaume Recoder, 17 i La Riera, 79).

 

Els 1.500 primers participants rebran una samarreta que han de dur posada el dia de la caminada. Tots els participants tindran dret a esmorzar i a participar en un sorteig de regals. A la primera edició de la caminada es van aconseguir 1.200 inscrits i l’objectiu aquest any és arribar als 1.500.

 

La caminada està organitzada per EPMA Solidària, l’Associació de Familiars d’Alzheimer del Maresme, la colla de caminaires “Pocs i Bons”, la colla caminaire “Maimakansu”, els Marxaires del Canigó i el Club Joventut Handbol Mataró, amb la col·laboració d’Intersport Ronda43, el Club Hoquei Mataró i l’IE.

 

 

Altres activitats

 

A part de la caminada, l’Ajuntament col·labora en altres actes organitzats per l’Associació de Familiars d’Alzheimer del Maresme a l’entorn del Dia Mundial de l’Alzheimer. La col·laboració es fa en el marc del conveni signat entre l’Ajuntament i l’entitat per al desenvolupament d’activitats de conscienciació general i suport als afectats per aquesta malaltia.

 

Així, entre els actes programats destaquen, el dijous 17 de setembre a les 19.00 hores a la Sala d’actes de la Caixa d’Estalvis Laietana (carrer de Santa Teresa), una conferència sobre la malaltia d’Alzheimer a càrrec de Pilar Sanz, neuròloga de l’Hospital de Mataró.

 

El dissabte 19 de setembre a la plaça de Santa Anna, de 9.00 a 21.00 hores, s’instal·laran diferents parades informatives i de venda de productes per obtenir fons destinats a les famílies dels afectats. També hi haurà taules informatives de 10.00 a 14.00 hores a la plaça de les Tereses, l’avinguda de Josep Puig i Cadafalch, la plaça de la Peixateria i al Centre Comercial Alcampo.