Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

La XXVII Setmana de Música Antiga de Mataró aposta per una programació coral

Escoltar

La XXVII Setmana de Música Antiga de Mataró aposta per una programació coral

Hi haurà quatre concerts i una conferència

El president de l’Institut Municipal d’Acció Cultural (IMAC), Sergi Penedès, i el músic Joan Vives han presentat avui en roda de premsa la programació de la XXVII Setmana de Música Antiga, que organitzen l’IMAC, Unda Maris i Te de Tertúlia.


 

La Setmana se celebrarà des del proper divendres 13 fins al diumenge 29 de novembre. Les novetats d’aquest any són una programació basada en les interpretacions corals i la integració en la programació d’un concert programat pel Foment Mataroní, “Quartet Meridien” el dissabte 14 de novembre, i l’actuació del Cor Ciutat de Mataró, impulsat des de l’IMAC. El Cor s’unirà a la celebració dels 350 anys del naixement del compositor Henry Purcell (1659-1695) amb un concert produït expressament per a la Setmana, i que es basarà en la interpretació d’obres del segle XX que han estat inspirades en la música antiga. L’altra producció específica per a aquest cicle és el concert conjunt de la Coral Amethysta i Els Ministrils, dirigits per Emilio de Linde, en el qual interactuaran els dos cors, un vocal i l’altre instrumental.

 

La Capella dels Dolors i l’Altar del Roser acolliran tres dels concerts, i la sala de concert del Foment Mataroní el quart. A més a més hi haurà una conferència amb acompanyament musical d’un clavicèmbal a la sala d’actes de Can Palauet, a càrrec del músic Albert Romaní.

 

 

Programa de la XXVII Setmana de Música Antiga

 

Divendres 13, a les 21 h, a la Capella dels Dolors de la Basílica de Santa Maria (plaça de Santa Maria)

-Musica Reservata de Barcelona: “De la Cort dels Reis Catòlics a la de Carles V. Dues generacions de músics”. És un grup que canta a capel·la i que està format per un cor de veus masculines, tal i com era habitual escoltar les composicions en la seva època.

 

Dissabte 14, a les 21 h, al Foment Mataroní (carrer Nou, 11)

-Quartet Meridien: “Il susurro de l’ària”, amb la soprano Laia Frigolé.

 

Dimecres 18, a les 19.30 h, a Can Palauet (carrer d’en Palau, 32)

-“De Purcell a Haydn. El clavicèmbal entre dos aniversaris”, a càrrec d’Albert Romaní. Es tracta d’un concert comentat, una nova fórmula que no s’ha fet mai a la Setmana de Música Antiga.

 

Dissabte 28, a les 21 h, a l’Altar del Roser de la Basílica de Santa Maria (plaça de Santa Maria)

-Coral Amethysta i Els Ministrils, quintet de bec i percussió: “Vita Chriti”.

 

Diumenge 29, a les 18 h, a l’Altar del Roser de la Basílica de Santa Maria

-Cor Ciutat de Mataró, dirigit per Jordi Lluch: “Henry Purcell (1659-1695) i Paràfrasis contemporànies de música antiga”.

 

El preu de les entrades és de 9 € per als concerts de Musica Reservata de Barcelona, la Coral Amethysta i Els Ministrils i el Cor Ciutat de Mataró, i de 14 € per al concert del Quartet Meridie La conferència és gratuïta.

 

Les entrades dels concerts, expceptuant el del Quartet Meridien, es poden adquirir a les oficines de l’Institut Municipal d’Acció Cultural (carrer de Sant Josep, 9) de dilluns a divendres de 9 a 14 h i de dimecres a divendres de 18 a 20 h; a les oficines de Caixa de Catalunya; al servei Tel-entrada de Caixa Catalunya (www.telentrada.com i tel. 902 10 12 12), i a partir de mitja hora abans del concert a l’espai on té lloc l’audició. En el cas del concert del Quartet Meridien, les entrades es venen únicament al Foment Mataroní.

 

Han col·laborat en l’organització la Basílica de Santa Maria, el Museu Arxiu de Santa Maria, Foment Mataroní i Procter& Gamble.

 

Des de la celebració de l’última edició de la Setmana de Música Antiga, el febrer de l’any 2008, l’IMAC ha tingut present el suport a la música antiga i ha col·laborat en l’edició el juny de l’any 2008 d’un cd sobre la figura i obra del mataroní Joan Pau Pujol, un dels màxims compositors del renaixement català, i en la celebració a Sant Simó del recital “The concord of sweet sounds”, amb Xavier Sabata, dins de la programació del Festival Shakespeare de l’any passat.