Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Mataró celebra els 30 anys d’ajuntaments democràtics

Escoltar

Mataró celebra els 30 anys d’ajuntaments democràtics

Hi han assistit uns 50 exregidors i 26 regidors de l’actual consistori

El Saló de Sessions de l’Ajuntament ha estat l’escenari aquesta tarda de l’acte institucional per commemorar els 30 anys d’ajuntaments democràtics.


 

La commemoració ha reunit als tres alcaldes que han presidit un ajuntament democràtic a Mataró: Joan Majó (1979-1983), Manuel Mas (1983-2004) i Joan Antoni Baron (des de 2004 fins a l’actualitat), i a més hi han estat convidats tots els regidors dels diferents consistoris democràtics a partir de les primeres eleccions municipals de 1979: 119 regidors i regidores que han format part de 8 consistoris. Hi han assistit uns 50 exregidors i 26 regidors de l’actual consistori.

 

L’acte s’ha iniciat amb els parlaments dels exalcaldes Joan Majó i Manuel Mas i tot seguit han intervingut els representants dels grups municipals d’ERC (Francesc Teixidó), ICV-EUiA (Quiteria Guirao), PPC (Paulí Mojedano), CIU (Joan Mora) i el PSC (Ramon Bassas). Ha tancat l’acte l’alcalde, Joan Antoni Baron. Estava previst que hi assistís el president de la Diputació de Barcelona, Antoni Fogué, però finalment s’ha disculpat la seva assistència per malaltia.

 

L’acte ha finalitzat amb la foto de família al vestíbul de la Casa Gran.

 

A tots els exregidors assistents que han format part de l’Ajuntament els últims 30 anys, se’ls hi ha lliurat una reproducció de l’obra “Carnestoltes” de l’artista mataroní Josep Novellas, com a representació de la recuperació democràtica d’una festa popular.

 

L’acte institucional es complementa amb una mostra situada al vestíbul de l’Ajuntament on s’hi poden veure les fotografies del dia de la constitució de cada un dels 8 consistoris democràtics, des del 1979 fins a l’actualitat.

 

El Ple d’aquest mes va aprovar una proposta de resolució sobre la commemoració dels 30 anys d’ajuntaments democràtics. La proposta la van presentar els grups municipals de CiU, PSC, ICV-EUiA, ERC i PPC que hi van votar a favor. El grup municipal de la CUP hi va votar en contra.