Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

PUMSA acaba les obres de la nova passarel·la de vianants de Can Xammar

Escoltar

PUMSA acaba les obres de la nova passarel·la de vianants de Can Xammar

L’empresa municipal Promocions Urbanístiques de Mataró, SA (PUMSA) ha acabat les obres de la passarel·la de vianants que connecta la plaça de la Muralla amb la plaça de Can Xammar i la Baixada de les Escaletes.

 

Els treballs, que ha dut a terme l’empresa adjudicatària Servicios y Obras Barcelona, SL., han tingut un cost de 400.000 euros, IVA exclòs.

  

Característiques de la nova passarel·la

 

La nova passarel·la de la plaça de la Muralla té 2,70 m d’amplada i 43 m de longitud. La rampa, de fusta, està adaptada, de manera que l’accés es fa a peu pla per ambdós extrems de la passarel·la. A més, hi ha quatre replans de descans al llarg de la mateixa per fer més còmoda la circulació dels vianants.

 

Es tracta d’una construcció singular amb estructura metàl·lica, per a la creació de la qual s’han utilitzat 41.000 kg d’acer. El seu disseny ha tingut en compte la visibilitat d’una part de la muralla del segle XVI, declarada Bé Cultural d’Interès Nacional (BCIN), que es troba a la plaça de la muralla.

 

Així, els pilars de la passarel·la s’han ubicat de manera excèntrica que no impedeixen la seva visió i les baranes són metàl·liques.

 

Durant els mesos que han durat les obres de construcció de la passarel·la definitiva, a la plaça de la Muralla s’hi ha accedit per una rampa provisional.

 

Feines complementàries

 

El projecte de PUMSA també ha contemplat la urbanització completa de l’espai que queda sota la passarel·la, un total de 320 m2, que serà transitable amb ús restringit per quan es facin visites a la muralla.

 

Aquestes feines complementàries han inclòs la neteja de la zona, que estava coberta de vegetació, pavimentant-la donant continuïtat a la plaça de la Muralla, i la creació de la xarxa de recollida d’aigües pluvials i d’enllumenat de la muralla.

  

Transformació de Can Xammar

La construcció de la passarel·la de vianants de la plaça de la Muralla està inclosa dins del projecte d’urbanització de l’espai públic resultant de les edificacions del Camí Ral 254-266, aprovat el juny de 2004. A la vegada aquest projecte forma part del conjunt d’actuacions que l’Ajuntament i PUMSA estan realitzant per transformar el sector de Can Xammar.