Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Un nou sistema d’inscripció als casals d’estiu evitarà haver de fer cua per obtenir plaça

Escoltar

Un nou sistema d’inscripció als casals d’estiu evitarà haver de fer cua per obtenir plaça

El dispositiu s’ha consensuat amb les AMPAs i les entitats de lleure

La regidora de Serveis Centrals, Montserrat López, i la regidora de Joventut i Dona, Ana M. Barrera, juntament amb les representants de l’AMPA Camí del Mig, Sònia Floriach i Irene Cot, de l’AMPA Tomàs Viñas, Bea Delgado, i de l’entitat de lleure Olla de grills, Laura Arias, han presentat avui en roda de premsa el nou sistema d’inscripció als casals d’estiu, que es començarà a aplicar a partir d’aquest curs. El dispositiu evitarà que els pares hagin de fer cua per obtenir plaça a un dels casals subvencionats amb fons municipals que s’organitzen a la ciutat. 


El nou sistema d’inscripció s’ha presentat avui a la Comissió Municipal Informativa de Serveis Personals i el passat 19 de febrer a la Comissió Municipal Informativa de Serveis Centrals.

 

L’Ajuntament de Mataró promou l’activitat de casal d’estiu a la ciutat a través d’un sistema de subvenció de les propostes presentades per les AMPAs dels centres escolars i les entitats de lleure, que gestionen els casals. Enguany, la convocatòria per acollir-se a les subvencions es va obrir el passat 16 de febrer i els projectes per organitzar casals es podran presentar fins al 9 de març.

 

Fins ara, el sistema d’inscripció, que es gestionava a través de cada entitat o AMPA, es feia per ordre d’arribada. Aquest sistema feia que es produïssin cues bàsicament el primer dia d’obertura del termini en alguns centres determinats. Per resoldre aquesta situació, que no assegurava la igualtat d’oportunitats per a tots els interessats ni que la totalitat del període d’inscripció fos vàlid perquè el primer dia ja quedaven les places cobertes, el Servei de Joventut va creure oportú impulsar un nou sistema d’inscripció que evités les cues i garantís alhora els principis d’universalitat, objectivitat i concurrència per a tots els interessats.

 

En aquest sentit, el Servei de Joventut ha dut a terme reunions amb cadascuna de les 21 entitats i AMPAs que l’any 2008 van organitzar casals d’estiu subvencionats per recollir les seves demandes.

 

A partir d’aquestes reunions, s’ha creat una Comissió mixta (formada per les AMPAs i les entitats de lleure) que han treballat i consensuat els barems que s’aplicaran a totes les inscripcions dels casals subvencionats.

 

 

Característiques del nou dispositiu

 

El Servei d’Atenció Ciutadana ha estat el servei que ha dissenyat el nou dispositiu d’inscripció. El sistema dissenyat permet:

 

-         garantir la validesa de les dates d’inscripció

-         descentralitzar el tràmit

-         ampliar els horaris d’atenció

-         facilitar accés universal als recursos públics

-         garantir un procediment transparent, àgil i accessible

-         unificar criteris d’inscripció

 

El nou sistema comporta tres fases:

 

. Fase I (està previst que sigui del 27 d’abril al 10 de maig): els pares i mares podran fer la preinscripció de manera presencial, per telèfon al Servei d’Atenció Ciutadana (oficines d’atenció ciutadana i centre cívics), de 9 a 19 h; o a través de la web les 24 hores del dia. S’indicaran els centres als quals es vol fer la inscripció per ordre de preferència.

 

. Fase II (està previst que sigui de l’11 al 15 de maig): cada casal o centre escolar recolliran les seves sol·licituds i les baremarà. Els criteris de baremació establerts per la Comissió mixta són els següents:

 

. Que el pare, mare o tutor sigui soci o sòcia de l’AMPA que organitza el casal d’estiu en l’any en curs o bé que l’infant o jove sigui soci de l’entitat de lleure o entitat esportiva o centre obert que organitza el casal d’estiu en l’any en curs: 55 punts

 

. Tenir germans que participen en l’any en curs en el mateix casal d’estiu: 20 punts

 

. Ser alumne de l’escola o tenir antiguitat mínima de dos anys en el casal d’estiu que organitza l’entitat de lleure: 15 punts (aquest barem només es valorarà en el cas que no s’hagi valorat el punt 1)

 

. Proximitat del domicili d’empadronament de l’infant o de la feina del pare, mare o tutor al casal d’estiu: 10 punts.

 

El dia 19 de maig està previst que surtin les llistes d’admesos i la data, hora i lloc per formalitzar la inscripció en cada cas, que es farà presencialment.

 

Els interessats que no hagin entrat al casal sol·licitat en primer lloc es redistribuiran en les següents opcions de casal indicades en la preinscripció. Cada cas es tractarà individualitzat i es parlarà amb els pares per buscar l’altra opció més adient.

 

. Fase III (està previst que sigui del 25 de maig al 5 de juny): serà el moment de fer la inscripció i el pagament. En el moment de realitzar la inscripció es lliurarà un document per abonar el pagament a l’entitat financera corresponent en el termini de 3 dies.

 

Està previst que els casals d’estiu comencin el 29 de juny.