Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Un sol carnet dóna accés a totes les biblioteques públiques de Catalunya

Escoltar

Un sol carnet dóna accés a totes les biblioteques públiques de Catalunya

La mesura és efectiva des de l’1 de desembreLa Comissió Mixta del Món Local, integrada pel Departament de Cultura i Mitjans de Comunicació de la Generalitat de Catalunya i els ens locals, ha aprovat que mitjançant un sol carnet de biblioteca es pugui accedir a qualsevol centre de lectura pública de Catalunya.


 

La mesura, que és efectiva des de l’1 de desembre, té l’objectiu de facilitar l’accés i utilització dels serveis de les biblioteques públiques de Catalunya. Així, els usuaris no hauran de canviar de carnet, sinó que poden fer servir el que ja tenen per accedir a totes les biblioteques del sistema.

 

A Catalunya hi ha 332 biblioteques públiques i 11 bibliobusos que formen part del Sistema de Lectura Pública. Aquestes biblioteques són en la seva majoria de titularitat municipal i reben el suport de les diputacions provincials, els consells comarcals i el Govern de la Generalitat. Fins ara, es donava el cas que la ciutadania podia necessitar més d’un carnet d’usuari en funció del territori o de la titularitat de la biblioteca.

 

Actualment hi ha 2.635.281 usuaris amb carnet a tot Catalunya, 42.597 dels quals són carnets fets a la Biblioteca Pública Pompeu Fabra.