Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

El consistori s’adhereix a l’apagada general del 21 de juny i reclama un rebut que premiï l’estalvi energètic

Escoltar

El consistori s’adhereix a l’apagada general del 21 de juny i reclama un rebut que premiï l’estalvi energètic

El Ple de l’Ajuntament va aprovar ahir una declaració institucional presentada pels grups d’ICV-EUiA, ERC i CUP en relació al preu de la tarifa elèctrica. La declaració es va aprovar amb els vots favorables dels tres grups signants a més del PSC i CiU, i amb els vots contraris del PPC.

 

El text íntegre de l’acord aprovat és el següent:

 

“Que les abusives tarifes elèctriques, incrementades per sobre de l’IPC anual, i que per la seva funció social, haurien d’estar regulades per l’administració pública i no pel lliure mercat.

 

Que les diferents apagades ocorregudes en els darrers anys, provocades per la manca d’inversió i manteniment a les instal·lacions, van deixar sense llum a multitud d’abonats: al 2004 més de 30.000 a Barcelona, al 2007 més de 350.000 abonats, així com el caos a la xarxa de metro i ferrocarril també a Barcelona. I la més recent, els afectats han estat principalment a la província de Girona, que es va quedar sense llum durant cinc dies, i va provocar, a més, pèrdues milionàries.

 

Per tot això el Ple de l’Ajuntament de Mataró pren els següents acords:

 

Primer.- Adherir-se a la campanya que porta a terme la CONFAVC, la qual contempla una apagada general a Catalunya el dia 21 de juny de 22.30 a 22.40 hores.

 

Segon.- Sol·licitar a ENDESA la inversió suficient i necessària per tal de garantir el manteniment de les instal·lacions elèctriques i el servei contractat.

 

Tercer.- Sol·licitar al Ministeri d’Indústria un rebut que premiï l’estalvi energètic i penalitzi el consum irresponsable.

 

Quart.- Donar comptes del present acord a la CONFAVC, a la Generalitat de Catalunya, al Ministeri d’Indústria, així com donar coneixement als ciutadans del present acord”.