Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Els plecs de condicions per adjudicar els projectes finançats pel FEOSL incorporen clàusules socials d’inserció d’aturats

Escoltar

Els plecs de condicions per adjudicar els projectes finançats pel FEOSL incorporen clàusules socials d’inserció d’aturats

L’objectiu és afavorir la contractació de persones amb especials dificultats

L’Ajuntament ha introduït novetats en els plecs de condicions que han d’acomplir les empreses que presentin ofertes per adjudicar-se algun dels projectes finançats pel Fons Estatal per a l’Ocupació i la Sostenibilitat Local (FEOSL). Les millores s’han presentat avui a la Comissió Municipal Informativa de Serveis Centrals.

 

Les condicions de contractació seran molt semblants a les que van regular l’adjudicació a les empreses que es van fer càrrec dels projectes finançats l’any passat a Mataró pel Fons Estatal d’Inversió Local (FEIL), però s’han introduït un seguit de millores entre les quals destaquen:

 

- L’oferta econòmica que presentin les empreses tindrà un pes del 52% de la valoració total, i no del 55% com en els plecs del FEIL. D’aquesta manera, es dóna més pes al nombre de treballadors contractats, que puntuarà sobre un 18% enlloc del 15%.

 

- L’Institut Municipal de Promoció Econòmica de Mataró assessorarà les empreses que hagin de fer noves contractacions de personal. L’IMPEM ja va donar aquest suport l’any passat però no estava estipulat als plecs de condicions.

 

- Com a novetat principal, s’introdueixen condicions per afavorir la contractació d’aturats amb especials dificultats d’inserció al món laboral. Les empreses adjudicatàries que necessitin contractar mà d’obra nova hauran d’incorporar persones en situació d’atur. A més, quan requereixin incorporar més de 5 persones estaran obligades a que un de cada 5 nous contractats pertanyin a col·lectius amb especials dificultats per accedir a l’ocupació. Es tracta, per exemple, de les persones receptores de renda bàsica (PIRMI), les dones majors de 30 anys que accedeixen al primer lloc de treball, les persones amb discapacitat, entre altres.  

 

Està previst que la Junta de Govern aprovi dilluns, 15 de febrer, els plecs de clàusules econòmiques administratives i tècniques per contractar per procediment obert les obres, subministraments i serveis finançats per FEOSL. Els plecs de cada projecte, inclosos els de condicions tècniques, es podran consultar a l’apartat Perfil del contractant del web municipal. Així, les empreses tindran tota la informació necessària al seu abast i s’evitaran desplaçaments.

 

Les empreses tindran 13 dies naturals per presentar les seves ofertes un cop es publiquin els plecs al Butlletí Oficial de la Província. Finalment, es preveu convocar el 5 de març l’obertura de pliques, amb les ofertes presentades de cada projecte.