Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L’alcalde inaugura la nova plaça de la Pepa Maca, a l’àmbit de Can Gassol

Escoltar

L’alcalde inaugura la nova plaça de la Pepa Maca, a l’àmbit de Can Gassol

L’alcalde, Joan Antoni Baron, i el president de l’empresa municipal de Promocions Urbanístiques de Mataró, SA (PUMSA), Ramon Bassas tenen previst inaugurar demà dissabte 23 d’octubre a les 18 h, la plaça de la Pepa Maca, a l’àmbit de Can Gassol.


  

Obres d’urbanització

 

La nova plaça que s’ha urbanitzat és l’espai resultant de l’interior de l’illa, compresa pels carrers de Floridablanca, d’Enric Prat de la Riba i de José Francisco Pacheco. L’accés a la plaça es pot fer pels tres carrers que la delimiten.

 

S’ha pavimentat el nou espai que queda dividit en diferents nivells. Pel que fa als serveis i infraestructures, es disposa d’una nova xarxa de clavegueram, nou sistema de drenatge d’aigües pluvials, sistema de reg, i serveis d’electricitat i telèfon. També s’ha col·locat divers mobiliari urbà, s’han situat diferents punts de llum, s’han plantat nous arbres i parterres. A més la plaça disposa de dues pistes de petanca.

 

Les obres, que afecten un àmbit de 2.400 m2, han suposat un cost de 500.000 € aproximadament i han estat finançades pels dos propietaris del sector, l’empresa municipal Promocions Urbanístiques de Mataró, SA (PUMSA) i Residencial Urbemar, SL, promotor dels habitatges lliures construïts.

 

Pel que fa al topònim de la plaça de la Pepa Maca, prové del nom de la treballadora tèxtil de Mataró Pepeta Agramunt i Costa que va liderar, juntament amb homes sindicalistes, una vaga del tèxtil a finals del 1945.

 

 

Àmbit de Can Gassol

 

En aquest sector s’han construït 101 habitatges, 21 dels quals de caràcter protegit en règim general i 10 protegits a preu concertat (30 dels quals promoguts per l’empresa municipal PUMSA) i 70 de caràcter lliure (promoguts pel promotor privat).

 

Can Gassol compta amb dos equipaments municipals finançats pel Fons Estatal d’Inversió Local (FEIL). Un d’ells és el nou Casal Municipal de la Gent Gran Santes-Escorxador situat a la planta baixa del bloc d’habitatges públics de PUMSA amb façana al carrer de Floridablanca. El nou casal fomenta la participació de gent gran i complementa les necessitats del barri de l’Escorxador, en ell s’hi ubica l’Associació de Jubilats i Pensionistes del Maresme.

 

L’altre equipament és el Centre de Creació d’Arts Escèniques, amb façana al carrer d’Enric Prat de la Riba i amb accés per la plaça de la Pepa Maca, ocupant espai d’una de les antigues fàbriques tèxtils de Can Gassol.

 

Aquesta actuació, juntament amb el nou espai públic interior enmig dels edificis d’habitatges, forma part del projecte d’urbanització UA-80 Can Gassol, aprovat per l’Ajuntament el novembre de 2006.