Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

La Casa d’Oficis TecnOficis Mataró qualificarà professionalment en noves tecnologies a 40 joves desocupats

Escoltar

La Casa d’Oficis TecnOficis Mataró qualificarà professionalment en noves tecnologies a 40 joves desocupats

Avui ha començat el nou projecte formatiu impulsat per l’Institut Municipal de Promoció Econòmica de Mataró (IMPEM) denominat la Casa d’Oficis TecnOficis Mataró.Aquest programa s’emmarca en el projecte “Noves Cases per a Nous d’Oficis” i està promogut pel Servei d’Ocupació de Catalunya i el Fons Social Europeu amb l’objecte d’afavorir la inserció en el mercat laboral i la reincorporació al sistema educatiu dels joves entre 16 i 24 anys.


La Casa d’Oficis TecnOficis Mataró es planteja com un programa d’1 any de durada en què s’ofereix als alumnes una primera fase de formació teòrica, i una segona fase pràctica on es podran desenvolupar els coneixements adquirits en un entorn laboral real tutoritzat. Per dur a terme aquesta segona part, que tindrà una durada d’unes 800 hores, els alumnes faran tasques per a diferents entitats i institucions públiques de la ciutat.

 

Com a resultat, els 40 joves desocupats que hi participen obtindran qualificació professional en l’àmbit de les tecnologies de la informació i la comunicació, un dels sectors estratègics de desenvolupament econòmic de la nostra ciutat prioritzat dins les línees d’actuació de la Taula de Coordinació de la Formació Professional a Mataró.Les ocupacions concretes en què es formaran els alumnes són: tècnic en microinformàtica; disseny multimèdia; instal·lació d’equips i sistemes de comunicació; i tècnic audiovisual.

 

La Casa d’Oficis TecnOficis està cofinançada pel Servei d’Ocupació de Catalunya, el Fons Social Europeu i l’Institut Municipal de Promoció Econòmica de Mataró.

 

El projecte té el seu referent immediat en la TecnoescolaMataró que el Servei d’Ocupació de l’Institut Municipal de Promoció Econòmica de Mataró (IMPEM) ha desenvolupat durant 3 edicions i que ha esdevingut un projecte pioner a Catalunya.