Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

La instal·lació d’una torre de telecomunicacions a Vallveric millorarà la recepció de la TDT a la zona de Vista Alegre

Escoltar

La instal·lació d’una torre de telecomunicacions a Vallveric millorarà la recepció de la TDT a la zona de Vista Alegre

La Generalitat farà les millores tècniques en terrenys cedits pel municipi

La Generalitat de Catalunya millorarà les deficiències de cobertura en el servei de televisió digital terrestre (TDT) que pateix la zona de Vista Alegre amb la instal·lació d’una nova infraestructura de telecomunicacions a la ciutat. L’Ajuntament ha signat un conveni amb el Centre de Telecomunicacions i Tecnologies de la Informació de la Generalitat per a la construcció de l’antena, que estarà ubicada a Vallveric.

 

En concret, la nova infraestructura de telecomunicacions es construirà al pati comunitari de l’edifici industrial situat als números 83-93 del carrer de Vallveric. La comunitat de propietaris de l’immoble, que acull oficines, naus industrials i la versió 1.0 del TecnoCampus Mataró-Maresme, va cedir el mes passat a l’Ajuntament de forma gratuïta una porció de 57,6 m² del pati perquè, a la vegada, el consistori el cedís a la Generalitat per poder dur a terme les obres.

 

El conveni signat entre l’Ajuntament i la Generalitat fa efectiva la cessió i especifica les característiques de la nova infraestructura i a qui donarà servei. Així, el Centre de Telecomunicacions i Tecnologies de la Informació instal·larà als terrenys cedits una torre de suport per a antenes, una caseta per a la ubicació d’equipaments i les instal·lacions elèctriques, de climatització i seguretat necessàries per al seu funcionament.

 

Aquestes infraestructures hauran de donar servei de televisió digital terrestre a la zona de Vista Alegre, i estaran preparades per acollir en el futur la difusió dels canals de Televisió de Catalunya, d’altres operadors de telecomunicacions amb els quals s’arribi a acords i de xarxes i serveis corporatius de telecomunicacions.

 

L’Ajuntament podrà utilitzar la torre de suport d’antenes, un espai a la caseta d’ubicació d’equips i tenir accés a un punt d’energia elèctrica per a la prestació de serveis municipals. El conveni té una vigència de 30 anys i es podrà prorrogar per mutu acord de les parts.

 

La nova torre de telecomunicacions de Mataró-Vistalegre forma part del pla d’extensió dels serveis de comunicacions electròniques Catalunya Connecta, que impulsa la Generalitat i pretén garantir que al 2010 tots els nuclis de població de més de 50 habitants com a mínim tinguin cobertura de TDT, telefonia mòbil i Internet de banda ampla.