Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

La Mostra de Teatre Juvenil arriba a la desena edició

Escoltar

La Mostra de Teatre Juvenil arriba a la desena edició

Hi participen els alumnes de 2n i 3r d’ESO dels sis instituts públics de Mataró

Ahir es va iniciar la X Mostra de Teatre Juvenil i finalitzarà el divendres 14 de maig. La mostra, impulsada per l’Institut Municipal d’Acció Cultural (IMAC), porta per títol “Guerra i exili” i està vinculada a la temàtica d’exposicions “Art i Guerra”de Ca l’Arenas Centre d’Art del Museu de Mataró.


 

A la mostra hi han participat els alumnes i professors de 2n i 3r d’ESO dels sis instituts públics de Mataró, coordinats per Enric Domingo, que han tractat el tema des de diferents vessants: alguns han fet un procés de creació a través de testimonis i altres han adaptat textos d’autors com Bertolt Brecht, José Sanchís Sinisterra i George Orwell.

 

Cada any, la mostra compta amb un artista convidat d’algun dels diferents camps de la creació escènica per treballar amb els alumnes. En altres edicions hi han participat artistes com Oriol Broggi, Ahmed Gazalí i Rosa Gàmiz. L’artista convidada d’enguany és Ana Criado, coneguda com Lakriado, coreògrafa i ballarina d’àmplia trajectòria, que ha treballat el moviment, el gest i el teatre físics amb els alumnes.

 

La novetat d’aquesta edició és la participació de l’Institut d’Hamburg Integrierte Gesamtschule Ahrensburg fruit d’un intercanvi amb l’Institut Pla d’en Boet. A més del Pla d’en Boet participen al projecte els instituts Alexandre Satorras, Damià Campeny, Miquel Biada, Josep Puig i Cadafalch i Thos i Codina. 

 

Els vuit espectacles que es representen es fan al Teatre Monumental a les 18.30 h i l’entrada és gratuïta sense invitació.