Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

La Nau Gaudí inicia la seva adequació per acollir obres d’art de la Fundació Carmen i Lluís Bassat

Escoltar

La Nau Gaudí inicia la seva adequació per acollir obres d’art de la Fundació Carmen i Lluís Bassat

La distribució dels plafons expositius permetrà la visibilitat de tota la nau

El Servei d’Obres de l’Ajuntament comença aquesta setmana l’adequació de la Nau Gaudí perquè pugui acollir, de manera rotativa, les obres d’art de la Fundació Carmen i Lluís Bassat mentre no estigui enllestit l’emplaçament definitiu del museu. El projecte s’executarà amb el finançament del Fons Estatal per a l’Ocupació i la Sostenibilitat Local (FEOSL).

 

Es col·locarà un tipus de plafons d’acabat neutre, totalment llisos i amb l’estructura oculta. Els plafons també són desmuntables i autoportants perquè no s’hagin de fixar al terra.

 

Els plafons seran mòduls de 1.000 x 2.500 mm i de 500 x 2.500 mm de 40 mm de gruix que estaran emmarcats amb una estructura d’alumini que permetrà que els elements de connexió es mantinguin ocults. Cada plafó té dues potes anivelladores per ajustar-los a paviments irregularsperò no quedaran fixats al terra.

 

Quant a les llums que il·luminaran els panells, estaran situades a la part superior de cadascun d’ells i s’alimentaran per les arquetes que ja estan situades al terra de la nau per tant no s’introduirà cap element aeri.

 

Pel que fa a la distribució dels panells expositius dins de la Nau Gaudí, s’han tingut en compte dos tipus de criteris:

 

. Criteri museístic: per aconseguir un òptim recorregut per visitar l’exposició. S’ha treballat amb la Fundació Carmen i Lluís Bassat perquè la distribució proposada sigui compatible amb els tipus d’obres que es preveuen exposar. Tot i això, la distribució es pot modificar lleugerament en funció de les peces que s’exposin.

 

. Criteri arquitectònic: per tal que la instal·lació dels plafons permeti sempre la visió dels elements arquitectònics principals de l’edifici (arcs estructurals de suport de la coberta) i la comprensió de la nau en el seu conjunt. Així, els panells se situaran en la zona central de l’edifici i a la façana vidriada no n’hi hauran.

 

Es manté l’espai rectangular amb fileres de cadires per fer-hi presentacions.

 

 

Seguretat i protecció solar

 

Les finestres de la façana nord es modificaran amb l’objectiu d’augmentar la seguretat de la nau tot i que la seva aparença serà similar. Les finestres es convertiran en tancaments fixos, reforçades amb perfileria metàl·lica i vidres de seguretat.

 

Per protegir les obres exposades de la llum solar, a la façana vidriada que dóna al carrer de la Cooperativa s’hi col·locaran cortines motoritzades i unes làmines de protecció solar a la façana sud de la nau. També s’incrementarà el sistema d’alarma antirobatori.

 

Està previst que les obres tinguin una durada aproximada de 2 mesos. Els treballs s’han adjudicat a l’empresa G56, SA per un pressupost de 261.617,05 € (IVA inclòs) més 5.890 € (IVA inclòs) dels treballs de coordinació de seguretat i salut.