Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

La Nit de l’Esport reuneix els millors esportistes, entitats i clubs de l’any 2009

Escoltar

La Nit de l’Esport reuneix els millors esportistes, entitats i clubs de l’any 2009

La festa tindrà lloc el divendres 26 de març a les 21 h a la Sala Privat

La Nit de l’Esport 2010 se celebrarà el proper divendres 26 de març, a les 21 h, a la Sala Privat (carrer de Manuel Carrasco i Formiguera). La festa, que està organitzat per l’Institut d’Esports (IE), és la trobada anual entre la gent del món de l’esport de la ciutat que reuneix esportistes, membres d’entitats i clubs, periodistes, tècnics, àrbitres i persones relacionades amb l’esport.


 

L’objectiu és fer un reconeixement a aquells que durant el 2009 han fet un millor resultat, marca o promoció de la pràctica de l’esport. La 55a Nit de l’Esport repartirà 75 premis entre trofeus i diplomes. El trofeu és una obra original de l’artista local Perecoll.

 

 

Els nominats de la Nit de l’Esport 2010

 

Els nominats de les categories masculines i femenines d’infantil, cadet, juvenil i sènior són 42 esportistes de disciplines com: l’atletisme, bàsquet, futbol, futbol-sala, gimnàstica, handbol, hoquei patins, natació taekwondo, tennis taula, triatló, voleibol i waterpolo. Entre els nominats hi ha participants a campionats del Món, d’Europa, d’Espanya i Catalunya, entre d’altres mèrits.

 

Un d’aquests nominats rebrà, al final de la nit, el guardó com a millor esportista de l’any 2009. Aquest trofeu és un reconeixement a la tasca esportiva d’aquest esportista que ha portat el nom de Mataró més enllà de les fronteres esportives de la ciutat.

 

Els altres premis de la Nit de l’Esport són per a les escoles de primària i secundària amb més inscrits en els Jocs Escolars, equip dels jocs escolars que ha estat millor classificat en fases superiors i escola que ha tingut un increment més gran de participació en els jocs escolars respecte el curs anterior; a la millor tasca periodística en pro de l’esport mataroní; per a l’entitat que ha destacat més en la promoció de l’esport; premi a l’arbitratge; premi al millor tècnic esportiu i el premi a la millor tasca directiva. També hi haurà mencions especials a esportistes o equips que s’han concedit per algun fet especial o perquè celebren el seu aniversari.

 

El jurat l’han format 13 membres: representants del Consell Rector de l’IE i de tots els mitjans de comunicació.

 

 

Més activitats entorn de l’esport

 

La Nit de l’Esport s’emmarca aquest any en una setmana amb actes relacionats amb el món de l’esport.

   

Dimecres 24 de març a les 19.30 h, a la Biblioteca Pública Pompeu Fabra s’inaugurarà l’exposició fotogràfica “Mataró viu l’esport” amb la mostra de les obres presentades durant l’any 2009 al concurs fotogràfic convocat per l’IE, conjuntament amb la secció de Fotocine de la UEC. Al llarg d’un any, els participants han pogut plasmar moments de qualsevol activitat esportiva que s’hagi fet a la ciutat. L’exposició estarà oberta al públic fins al 8 d’abril.

 

El mateix dia també es lliuraran els premis que han recaigut a: Premi d’Honor a la millor col·lecció de tres fotografies a Lluís Casas i Canudas, valorat en 500 €; els premis a les millors obres individuals per a Gemma Bartra i Serra, Marta Fernández i Olivera i Josep Ribas i Bahí, que rebran 150 € cadascun d’ells i el Premi Jove per a Pol Álvarez i Matallana, valorat en 100 €.

 

Dijous 25 de març, a les 19.30 h, el president de l’Institut d’Esports, Ivan Pera, signarà a les noves oficines de l’Institut d’Esports (carrer de Sant Cugat, 169) amb les entitats implicades els convenis del Pla de Millora i del Pla d’Imatge Esportiva 2010.