Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

La preinscripció per a les escoles bressol comença avui

Escoltar

La preinscripció per a les escoles bressol comença avui

L’Ajuntament ofereix 529 places vacants repartides en 9 escoles

Avui dilluns, 3 de maig, s’inicia el procés de preinscripció per a les escoles bressol per al curs 2010-2011. El termini finalitza el 14 de maig i s’hi podran preinscriure els infants nascuts els anys 2008, 2009 i els nascuts fins al 12 de maig de 2010.


 

Per al curs 2010-2011 Mataró disposa de 983 places per a infants, de les quals 454 estan ocupades per nens que ja estan matriculats i la resta, 529, són les places vacants (són la suma de places de jornada sencera i de mitges jornades de matí i de tarda. A més, a tots els grups es reserva una plaça de necessitats educatives especials (NEE) que en cas de no ser ocupada passa a l’oferta general. Les places estan repartides en les 9 escoles bressol de què disposa Mataró, l’última de les quals a posar-se en funcionament ha estat l’EB Els Garrofers, el setembre de 2009.

 

L’Institut Municipal d’Educació (IME) ha adreçat una carta a cadascuna de les famílies amb un fill en edat d’anar a l’escola bressol, al voltant de 3.200 infants, amb un fulletó informatiu sobre el procés de preinscripció, el calendari, els criteris de prioritat, la documentació necessària, les dates de portes obertes de les diferents escoles, les tres escoles més properes segons el domicili habitual i els preus públics del curs 2010-2011.

 

 

Novetats per al nou curs

 

Pel que fa a les novetats per al proper curs, les escoles bressol Rocafonda i Els Garrofers, a la franja d’1-2 anys, dels tres grups existents un es desdobla en dos: 13 places seran de modalitat de mitja jornada de matí i 13 seran de modalitat de mitja jornada de tarda.

 

A la resta d’escoles, a les franges de lactants i d’1-2 anys s’ofereixen dues places de matí i dues de tarda integrades a cada grup.

 

 

Calendari de preinscripció i matrícula

 

- Període de presentació de les sol·licituds de preinscripció: del 3 al 14 de maig de 2010, ambdós inclosos

                                                                      

- Publicació de les llistes de sol·licituds amb les puntuacions obtingudes: 21 de maig de 2010

                       

- Termini de reclamacions a la puntuació obtinguda: 25, 26 i 27 de maig de 2010

                                                          

- Sorteig públic del número de desempat: 25 de maig de 2010 a les 12 hores, a les oficines de l’IME

                                                          

- Publicació de la llista definitiva d’alumnat admès: 2 de juny de 2010

                                  

- Període de matriculació: a partir del 7 de juny de 2010

 

 

Espai Infants i Família

 

L’Espai Infants i Família és un servei que ofereix una alternativa als pares que no opten per les escoles bressol. Aquest espai adreçat a infants de 0 a 3 anys no escolaritzats i les seves famílies facilita als pares que puguin compartir experiències de la criança del seu fill amb d’altres famílies, resoldre dubtes i possibilita la relació de l’infant amb altres nens i nenes.

 

El servei està conduït per una professional de les escoles bressol i ofereix l’Espai Nadó, per a infants de 0 a 1 any i l’Espai Familiar, per a infants d’1 fins a 3 anys.

 

Les trobades es realitzen als matins i es troba ubicat a l’EB La Riereta. Es pot demanar informació a la mateixa escola i a les oficines de l’IME.