Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

La segona edició del concurs “Del mercat a la taula” ja té dues receptes guanyadores

Escoltar

La segona edició del concurs “Del mercat a la taula” ja té dues receptes guanyadores

Es buscaven receptes econòmiques elaborades amb productes del mercat

La presidenta de l’Institut Municipal de Promoció Econòmica de Mataró (IMPEM), Alícia Romero, ha lliurat avui els premis a les dues receptes guanyadores de la segona edició del concurs “Del mercat a la taula”. L’acompanyaven en l’entrega el coordinador de l'Àrea de comerç de la Diputació de Barcelona, Carles Rocabert; el nou president de l’Associació de Venedors del Mercat de la Plaça de Cuba, Miquel Anglada; la propietària del Restaurant Iluro, Mª Asunción Maestu, i el professor de l’Escola de Restauració i Cambreria de Mataró, Roger Lahoz. 


Després del lliurament de premis ha tingut lloc un tast de les receptes guanyadores a càrrec dels alumnes de l’Escola de Restauració i Cambreria del Gremi d’Hostaleria i Turisme de Mataró i el Maresme.


Les receptes són “Pollastre amb taronja i llimona” de Josefina Loshuertos i “Crema d’espàrrecs amb cloïsses” de Remedios Almellones. A més el jurat ha escollit 4 receptes finalistes entre les 20 rebudes:


3. “Calamars amb carxofes i pèsols del Maresme” de Mercè Riera.

4. “Pa de botifarra negre i nous” de Carolina Salicrú.

5. “Llaminera amb allioli, sobrassada i mel”de Susi Guardiola.

6. “Verdures amb salsitxes” de Yolanda Segarra.


Les autores de les receptes guanyadores han rebut un trofeu exclusiu de la Diputació de Barcelona i una subscripció per un any a la revista “Cuina”. A més, les 6 receptes finalistes han rebut un xec regal de part de l’Associació de Venedors del Mercat de la Plaça de Cuba per adquirir productes del mercat.


El jurat del concurs es va reunir el passat 15 de juny i el van integrar l’aleshores presidenta de l’Associació de Venedors del Mercat de la Plaça de Cuba, Anna Carreras, la propietària del Restaurant Iluro, Mª Asunción Maestu, el , professor de l’Escola de Restauració i Cambreria de Mataró, Roger Lahoz i la tècnica de comerç de l’IMPEM,, Meritxell Mas.


 


Els mercats municipals de la Plaça de Cuba i de la Plaça Gran van posar en marxa a mitjans d’abril, la segona edició del concurs "Del mercat a la taula” de receptes de cuina elaborades pels clients dels mercats. El concurs, organitzat per l’Oficina de Mercats i Fires Locals de la Diputació de Barcelona, compta amb el suport de l'Institut Municipal de Promoció Econòmica de Mataró (IMPEM). La novetat d’aquesta segona edició ha estat centrada en receptes de baix cost.

L'objectiu final d’aquesta edició és doble: d'una banda, aportar solucions en la cuina diària mitjançant receptes o menús econòmics i saludables, a l'abast de totes les economies; de l'altra, situar els mercats municipals com a referents de compra saludable i de consum responsable.