Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Les naus de Valldeix del Servei de Manteniment i Serveis acolliran un magatzem de materials arqueològics

Escoltar

Les naus de Valldeix del Servei de Manteniment i Serveis acolliran un magatzem de materials arqueològics

L’Ajuntament ha començat les obres d’adequació

L’Ajuntament ha començat avui les obres d’adequació d’un espai al nou edifici municipal situat al veïnat de Valldeix, com a magatzem de materials arqueològics. L’objectiu és que el Servei d’Arqueologia de l’Ajuntament pugui disposar d’un lloc on desenvolupar treballs de conservació, catalogació, inventari i recerca, i guardar les peces.

 

Les obres consistiran en la implantació d’una estructura formada amb perfileria metàl·lica dins la segona nau de l’edifici municipal, que contindrà prestatgeries i passarel·les organitzades en dos nivells. L’espai que s’ocuparà és una superfície d’ 500 m².

 

L’estructura d’emmagatzematge serà metàl·lica, formada per prestatgeries i comunicada mitjançant escales. N’hi haurà dos tipus de prestatges, uns per acollir peces de fins a 300 kg i un altre per a peces més grans i/o de fins a 700 kg.

 

Complementàriament s’hi col·locaran dues aigüeres per a la neteja del material arqueològic, així com uns taulells industrials d’acer inoxidable per a la classificació i estudi de les peces. Pel que fa al mobiliari previst, hi haurà bancs de treball, tamborets, taules per a consulta, ordinadors i armaris tancats.

 

Per tal d’accedir i traslladar el material també està previst l’adquisició d’un carretó elevador i es disposaran d’escales metàl·liques de tres graons i plataformes elevadores de càrrega.

 

El projecte té un pressupost de 211.767,44 € (IVA inclòs), més 4.417,28 € (IVA inclòs) de la redacció del projecte, 7.193,86 € (IVA inclòs) de la direcció d’obra i 34.780,56 € (IVA inclòs) de mobiliari i serà finançat pel Fons Estatal per a l’Ocupació i la Sostenibilitat Local (FEOSL). L’empresa Vialitat i Serveis SL és l’adjudicatària dels treballs. El termini d’execució de les obres és de 2 mesos i mig.