Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Aigües de Mataró renova la xarxa d’aigua i clavegueram del passeig de Carles Padrós-Riera de Cirera

Escoltar

Aigües de Mataró renova la xarxa d’aigua i clavegueram del passeig de Carles Padrós-Riera de Cirera

Les obres s’han iniciat avui dilluns i tenen una durada prevista de 13 setmanes

La companyia municipal Aigües de Mataró inicia avui dilluns 18 d’abril el projecte de renovació i millora de la xarxa d’abastament i de clavegueram, així com la reurbanització del passeig de Carles Padrós-Riera de Cirera, entre el tram comprès entre el passeig del Desviament i el carrer d’Àvila. L’obra, que s’ha adjudicat a l’empresa García Cano e Hijos, SA amb un pressupost d’adjudicació de 362.356,68 €, IVA exclòs, té una durada prevista de 13 setmanes.


 

Les obres contemplen la reurbanització de tota la zona afectada i la renovació de les xarxes de clavegueram i d’aigua potable.

 

 

Renovació i millora de la xarxa de clavegueram i aigua potable

 

Les obres de renovació del clavegueram substituiran un tram del col·lector de la Riera de Cirera, i un altre entre els carrers de Pau Casals i dels Tres Tombs, d’acord amb el previst al Pla director del clavegueram de Mataró.

 

Pel que fa a les obres projectades de renovació de la xarxa d’abastament d’aigua potable, està previst substituir les canonades de fibrociment antigues des del passeig del Desviament fins al carrer de Lluís Millet, i del tram final del carrer de Nicolau Guanyabens, que passen per la vorera de la Riera de Cirera i per la vorera est de la Riera de Figuera Major.

 

 

Reurbanització

 

Les obres de reurbanització preveuen la construcció de passos de vianants adaptats a les diferents cruïlles, el reforç de la capa de rodadura de la calçada i l’ampliació de les voreres, així com la renovació i substitució del seu paviment.

 

 

Coordinació amb el veïns i mobilitat

 

Per tal de minimitzar les molèsties als veïns i les limitacions a la circulació, l’Ajuntament i Aigües de Mataró han dut a terme diverses reunions informatives i de coordinació amb els veïns. Així, conjuntament amb el Servei de Mobilitat de l’Ajuntament, es durà a terme un Pla de mobilitat durant el termini d’execució de les obres, que facilitarà el pas de persones i la circulació de vehicles mentre durin els treballs, així com possibilitarà les modificacions de recorregut dels autobusos per minimitzar les afectacions als usuaris del transport públic.

 

En aquesta línia, també es duran a terme el desenvolupament dels treballs de manera coordinada amb l’associació de veïns, amb l’objectiu de què no sorgeixi cap dificultat en el desenvolupament de les festes del barri a principis de juliol.