Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

El Ple dóna suport a l’arribada de les emissions de TV3 al País Valencià

Escoltar

El Ple dóna suport a l’arribada de les emissions de TV3 al País Valencià

El Ple de l’Ajuntament va aprovar dijous passat, 3 de març, dues resolucions que donen suport a l’arribada de les emissions de TV3 al País Valencià.

 

 

Primer acord

 

La primera de les mocions va ser presentada per la CUP, ERC, ICV-EUiA i CiU, i es va aprovar amb els vots favorables d’aquests grups municipals a més del suport dels dos regidors no adscrits Pau Mojedano i Anna Martínez. Els grups del PSC i el PPC van votar-hi en contra.

 

El text íntegre d’aquest acord és el següent:

 

“Les emissions de TV3 al País Valencià s’han pogut veure gràcies a l’esforç i al treball que han fet molts ciutadans a través d’Acció Cultural del País Valencià.

 

Ara, però, després d’un llarg procés de setge per part del govern de la Generalitat Valenciana i del Ministeri d’Indústria del Govern Espanyol, aquests han aconseguit el seu objectiu pel qual ACPV s’ha vist obligada a deixar de remetre el senyal que permetia les emissions de TV3 en aquest territori.

 

Tal com declara Acció Cultural del País Valencià (ACPV): ”Reunida la Junta Directiva d’Acció Cultural del País Valencià el dijous 17 de febrer del 2011, ha pres la decisió de cessar les emissions de TV3 al País Valencià. Això és provocat per les renovades amenaces de noves multes del govern valencià. La nostra entitat ja ha pagat una primera multa de 126.943,9 euros i ara ha de fer efectives dues multes més que sumen 600.000 euros. La data límit per a fer-ho és el 20 de març, si no volem que s’iniciï el procés de constrenyiment i embargament de comptes corrents, ajudes i propietats, com l’Octubre Centre de Cultura Contemporània. Ara, a més, se’ns amenaça amb noves multes que significarien 120.000 euros més cada mes.”

 

La continuïtat d’aquestes emissions són de vital importància per a la normalització del català en el conjunt del seu àmbit lingüístic, i de les relacions entre Catalunya i el País Valencià. D’altra banda, la resposta d’un govern no pot ser mai la censura d’un canal en particular, sinó garantir l’accés dels ciutadans a la més àmplia oferta, com a mostra de pluralitat informativa i de llibertat d’expressió.

 

És per tots aquests motius que els grups municipals sotasignants, proposen l’aprovació dels acords següents:

 

1. Manifestar el nostre rebuig a les pressions exercides per part del Govern valencià sobre Acció Cultural del País Valencià.

 

2. Instar la Generalitat Valenciana a respectar els drets de milers de valencians al lliure accés a la informació i no impedir les emissions de la CCRTV en la Comunitat Autònoma Valenciana.

 

3. Refermar el nostre suport a l’arribada d’un acord entre els governs de Catalunya i el País Valencià perquè tots els respectius canals de ràdio i televisió autonòmiques arribin als dos territoris amb normalitat, i demanar al Govern de Catalunya que consideri una prioritat el tancament d’aquest acord el més aviat possible.

 

4. Instar el Govern espanyol a prendre les mesures necessàries per garantir el restabliment de les emissions de la CCRTV en la Comunitat Autònoma Valenciana.

 

5. Instar al Congrés dels Diputats a tramitar la ILP “Televisió sense fronteres”

 

6. Fer arribar aquest acord al Ministeri d’Indústria, al Govern de Catalunya, al de la Generalitat Valenciana i a ACPV”.

 

 

Segon acord

 

A part d’aquesta resolució, el Ple va votar una altra proposta presentada pel grup municipal del PSC que consistia exclusivament en la part dispositiva –els acords– de la moció anterior. Aquest acord es va aprovar amb els vots favorables del PSC, CiU, ICV i els dos regidors no adscrits. ERC i la CUP s’hi van abstenir i el PPC va votar-hi en contra.

 

Per últim, el Ple va votar una tercera moció sobre el cessament de les emissions de TV3 a la Comunitat Valenciana. El text, presentat pel PPC, no va prosperar.