Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

El Ple mostra satisfacció per l’arxiu del cas Can Fàbregas i reitera la voluntat que El Corte Inglés s’instal·li aviat

Escoltar

El Ple mostra satisfacció per l’arxiu del cas Can Fàbregas i reitera la voluntat que El Corte Inglés s’instal·li aviat

El Ple de l’Ajuntament va aprovar ahir, 3 de març, una resolució presentada pels grups municipals del PSC, CiU, PPC, ICV-EUiA, ERC i el regidor no adscrit Pau Mojedano, en relació a l’arxiu de la querella sobre Can Fàbregas i la futura implantació d’El Corte Inglés a la ciutat. El grup municipal de la CUP va votar-hi en contra.

 

CiU havia presentat inicialment una proposta sobre el mateix tema, que va ser retirada a favor de la resolució de consens. El text aprovat, que només té part dispositiva, és el següent:

 

“ACORDS:

 

Primer.- Mostrar la satisfacció del Ple de l’Ajuntament de Mataró per l’interlocutòria que arxiva el cas que, per si sol, podia arribar a impedir l’arribada d’ “El Corte Inglés” a la ciutat, que exculpa l’Alcalde de Mataró, el regidor d’Urbanisme i una lletrada municipal.

 

Segon.- Reiterar la voluntat dels sotasignants perquè “El Corte Inglés”, empresa resultant del concurs efectuat el seu dia per l’empresa municipal PUMSA, vingui el més aviat possible a la ciutat a complir amb el paper de “locomotora comercial”.

 

Tercer.- Prosseguir amb les accions públiques de millora de carrers i mobilitat que requereix la implantació del centre comercial i de potenciació del comerç de Mataró.

 

Quart.- Treballar perquè l’arribada del centre comercial assoleixi els beneficis compartits pel conjunt de la ciutat quant a la creació de llocs de treball i d’impuls d’un nou model econòmic per a la ciutat per la millora competitiva del comerç i la restauració que suposen una sèrie de millores urbanes i de potenciació del comerç de Mataró per tal de que l’obertura del nou gran centre comercial esdevingui una oportunitat per l’activitat comercial de la ciutat.

 

Cinquè.- Instar el Departament de Territori i Sostenibilitat Generalitat de Catalunya perquè, en el termini més breu possible, indiqui de la manera que cregui més convenient la resolució dels temes plantejats al recurs presentat per PUMSA a l’aprovació definitiva de “Modificació puntual del Pla de millora urbana PMU- 06”, que faci possible una resposta positiva de la Comissió Territorial d’Urbanisme de Barcelona.

 

Sisè.- L’Alcalde convocarà als Portaveus Municipals per tal de establir una actuació consensuada en aquesta qüestió a fi d’evitar la seva utilització partidària i electoral, i amb l’objectiu d’arribar a compromisos per escrit d’aquí a final de mandat i que vagin, fins i tot, mes enllà de les eleccions donada la transcendència d’aquest assumpte per a la ciutat.

 

Setè.- Desitjar, a la vista dels perjudicis que poden succeir-se, que siguin retirats els recursos i el cas es doni per conclòs definitivament.”