Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Els ciutadans de la UE i de nou països extracomunitaris podran votar a les properes eleccions municipals

Escoltar

Els ciutadans de la UE i de nou països extracomunitaris podran votar a les properes eleccions municipals

A Mataró la nova normativa afecta a més de 2.500 ciutadans

El proper 22 de maig se celebren eleccions municipals i en aquesta convocatòria s’amplia el nombre de ciutadans que tenen dret a vot. La nova normativa indica que podran exercir el dret a sufragi els ciutadans de la Unió Europea (UE) i de nou països extracomunitaris que reuneixin un seguit de requisits legals i que s’hagin inscrit al padró municipal d’habitants abans del proper 15 de gener. L’Ajuntament de Mataró va enviar, a mitjan desembre, 2.738 cartes als nous ciutadans que podran anar a les urnes a la propera cita electoral. Aquesta informació es va fer saber ahir a la Comissió Informativa d’Innovació i Presidència i a la Comissió Informativa de Serveis Centrals del 21 de desembre.


 

En la propera convocatòria de les eleccions municipals tindran dret a vot els ciutadans majors d’edat i que estiguin al padró municipal de les següents nacionalitats:

 

-         Els ciutadans de la UE.

-         Els ciutadans de Noruega amb 3 anys de residència legal a l’Estat Espanyol.

-         Els ciutadans de Xile, Colòmbia, Equador, Nova Zelanda, Paraguai, Bolívia, Islàndia i Perú amb 5 anys de residència legal a l’Estat Espanyol.

 

L’Oficina del Cens Electoral també ha enviat una carta als interessats per verificar les dades i per demanar el vot a les properes eleccions. En el cas de ser un d’aquests ciutadans i no haver rebut la carta, la persona interessada pot adreçar-se a qualsevol Oficina d’Atenció Ciutadana o Centre Cívic de la ciutat per omplir el formulari de sol·licitud de vot. El termini límit per presentar aquesta sol·licitud és el proper dissabte 15 de gener. Un cop passada aquesta data, l’Oficina del Cens Electoral no admetrà cap sol·licitud.

 

Durant el mes d’abril de 2011 s’obrirà un període de consulta i reclamació al cens electoral per poder comprovar si es forma part del cens electoral, si hi ha algun error pel que fa a les dades o d’altres consultes. Aquestes consultes es podran fer de forma presencial a qualsevol Oficina d’Atenció Ciutadans o Centre Cívic de la ciutat, per telèfon al 010 o bé a través del web de l’Ajuntament de Mataró: www.mataro.cat.