Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Els delictes i faltes baixen durant l’any 2010

Escoltar

Els delictes i faltes baixen durant l’any 2010

Les dades s’han donat a la Junta Local de Seguretat que ha fet balanç de l’any

La Junta Local de Seguretat de Mataró, que ha tingut lloc avui dimarts, 18 de gener, ha fet balanç de l’estat de la seguretat a la ciutat durant l’any 2010.


 

En matèria de seguretat viària, les dades continuen amb la tendència favorable dels darrers anys. Així, l’any 2010 el nombre d’accidents s’ha reduït un 14,1 %, mentre que el nombre de ferits ho ha fet un 12,2 % respecte l’any 2009, destacant la disminució en un 13,2 % de la lesivitat lleu i l'absència d'accidents amb víctimes mortals (420 víctimes lleus, 32 víctimes greus i cap víctima mortal). Aquesta disminució dels accidents de trànsit ja fa sis anys que es manté. Un dels factors determinants en la disminució dels accidents és la progressiva conscienciació dels ciutadans a més del treball conjunt entre la Policia Local i el Servei de Mobilitat.

 

Pel que fa a la seguretat ciutadana, les dades mostren una disminució del 3,59 % del nombre de delictes i faltes coneguts l’any 2010 respecte a l'any anterior. Respecte als delictes contra el patrimoni la disminució ha estat d’un 3,90 %. Concretament, el delicte de robatori a l’interior de vehicle ha disminuït un 10,23 %, el delicte de furt ha disminuït un 3,02 % i el delicte de robatori i furt d’ús de vehicle ha disminuït un 0,30 %. Així mateix, els delictes contra les persones han disminuït un 18,98 %, tot i que el robatori amb violència i/o intimidació, que suposa un 5,68 % de tots els delictes i faltes, ha augmentat un 21,87 %. Quant al delicte de violència domèstica, s’ha reduït un 25 % respecte a 2009.

 

Quant a l’activitat policial desenvolupada durant l’any 2010, Mossos d’Esquadra i Policia Local han realitzat 178 operatius conjunts, dedicats especialment als robatoris en interior de vehicles, robatoris en habitatges, comerços i indústries, control de les zones d’oci i control de l’incivisme. Els dispositius adreçats a evitar els robatoris en interior de vehicle s’han saldat amb 122 detencions. Molts dels robatoris s’han imputat a autors reincidents que han passat a disposició judicial, alguns d’ells menors d’edat.

 

Tanmateix, els dos cossos, en col·laboració amb el Cos Nacional de Policia, han realitzat diferents operatius de control sobre l’aplicació de la normativa administrativa referent a comerços i aplicació de la lleis penals i administratives sobre estrangeria.

 

Finalment, s’ha fet balanç de les infraccions a l’Ordenança de Civisme. El número de denúncies ha disminuït un 27,48 % respecte l’any 2009. En aquest sentit, la tipologia més denunciada dins d’aquest àmbit és el consum de begudes alcohòliques a la via pública amb 225 denúncies, tot i que aquest tipus d’infracció ha disminuït respecte el període anterior en un 39,35 %.