Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L’Ajuntament aprova el primer Pla director d’àrees de jocs infantils

Escoltar

L’Ajuntament aprova el primer Pla director d’àrees de jocs infantils

A Mataró hi ha 108 zones infantils i 496 jocsLa Junta de Govern, que va tenir lloc el dilluns 2 de maig, va aprovar el Pla director d’àrees de jocs infantils de Mataró i el seu Pla d’actuació. El document ha estat redactat per la Secció de Jardineria del Servei de Serveis i Manteniment.


 

El Pla director té per objectiu regular i aplicar la normativa de seguretat de les àrees de jocs infantils per tal d’aconseguir uns nivells de seguretat i qualitat òptims i poder-les certificar. A més estableix els criteris a seguir en totes les zones infantils de l’espai públic ja siguin de nova creació o de reforma.

 

 

Pla d’actuació

 

Mataró compta a dia d’avui amb 108 àrees de jocs infantils i 496 jocs. D’aquests espais, n’hi ha un 70 % que estan tancats, un 19 % estan pavimentats amb el material adequat per a aquests espais i un 6 % estan senyalitzats. Des de 2006 fins ara s’ha invertit en aquests espais per adaptar-los 484.720,35 €.

 

El Pla d’actuació estableix que per adequar la totalitat de les zones cal canviar 28.929 m² de paviment, col·locar 1.897 m de tancats de fusta i 64 portes i 122 senyalitzacions. El pressupost per portar a terme totes aquestes actuacions s’ha calculat en 892.623,05 €. El Pla d’actuació proposa implantar les millores en 12 anys a raó d’una inversió anual d’aproximadament uns 75.000 €.