Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L’alcalde inaugura l’escultura Un Crit al parc de Rocafonda

Escoltar

L’alcalde inaugura l’escultura Un Crit al parc de RocafondaMig miler de persones van assistir ahir a la inauguració de l’escultura Un Crit, dissenyada per l’arquitecte Agàpit Borràs en honor al conegut advocat laboralista i activista mataroní Pep Manté, que va morir a l’agost del 2009.
L’alcalde, Joan Mora, va ser l’encarregat de descobrir l’escultura juntament amb membres de les generacions més joves de la família Manté-Majó. L’obra està situada al passeig de Pep Manté del nou parc de Rocafonda.
La peça, realitzada en ferro per Xevi Batlle, ha sigut sufragada per la família Majó-Manté i el Col.lectiu Memorial Pep Manté. Abans de descobrir l’escultura, l’alcalde va agrair la donació que la família ha fet a la ciutat: “És un honor rebre aquesta escultura, que tots tindreu ganes ja de veure després de tantes descripcions, que està treballada amb la idea de col·locar-la en un barri, que molt probablement sigui el barri que repesenta millor aquells valor pels quals va lluitar en Pep Manté. Un barri en el qual, com plaques tectòniques continuen convergint aquells valors: que la llibertat, la igualtat, i solidaritat continuin permanents en els nostres objectius".
El descobriment de l’escultura va ser precedit per una cercavila amenitzada per l’Agrupació Musical del Maresme, de la qual Manté havia sigut membre, i complimentat a posteriori per una actuació de la Momerota, de la qual n’havia estat portador. La banda va interpretar per primera vegada el pas doble “Pep Manté”, composat per la seva neboda.