Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L’alcalde rep les representants d’un projecte de cooperació amb dones de Chiapas que aquests dies visiten Mataró

Escoltar

L’alcalde rep les representants d’un projecte de cooperació amb dones de Chiapas que aquests dies visiten Mataró

Demà ofereixen una xerrada divulgativa a La PeixateriaL’alcalde, Joan Mora, i el regidor de Participació i Nova Ciutadania, Joaquim Fernàndez, van rebre ahir una delegació de representants de MUSA AC-Organitzación de Mujeres de la Unión de Ejidos de la Selva i de la Fundació privada Grup Tercer Món que participen conjuntament en un projecte de cooperació internacional a Chiapas (Mèxic). L’entitat mataronina va començar a col·laborar amb la mexicana l’any 2006 i compta amb el suport de l’Ajuntament.
Les representants de MUSA van explicar a l’alcalde les línies principals de la iniciativa, que es va iniciar l’any 1991 i ha permès una certa alliberació de les dones incloses en el projecte. Concretament, s’ha treballat en temes educatius, de salut, d’alfabetització, de capacitació productiva i de drets humans, entre altres, amb la voluntat d’ajudar a l'emancipació de les dones.

 

Durant la seva estada a Mataró, les representants de MUSA visitaran el Fons Català de Cooperació al Desenvolupament, i els ajuntaments de Palafolls, Calella, Masnou, Polinyà, i tenen previst oferir diverses xerrades divulgatives a centres escolars com Salesians, Cor de Maria, GEM, i Valldemia. També han organitzat una conferència al centre de Solidaritat i Cooperació “La Peixateria” demà dijous, a les 20.30 h.