Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

La nova planta de resta del Centre Integral de Valorització de Residus del Maresme comença les proves en càrrega

Escoltar

La nova planta de resta del Centre Integral de Valorització de Residus del Maresme comença les proves en càrrega

Quan funcioni a ple rendiment tractarà 190.000 tones anuals d'aquesta fracció

Dilluns al matí un camió amb facció resta del Masnou va ser el primer en descarregar al fossar de la nova nau de tractament d'aquesta part de la brossa construïda al Centre Integral de Valorització de Residus del Maresme. Aquesta nova planta, que ha començat les proves en càrrega, permetrà que la fracció resta que arribi al Centre Integral de Valorització, ubicat a Mataró, sigui sotmesa, primer, a un tractament mecànic mitjançant el qual se separaran i es classificaran els materials recuperables (paper, metalls, plàstics, vidre, etc.).

 

D’altra banda, a mesura que les noves instal·lacions vagin entrant en funcionament els residus orgànics que puguin ser presents en la barreja inicial que arriba al Centre se sotmetran a un tractament biològic per aprofitar el biogàs que generen i produir energia elèctrica, per una banda, i obtenir un compost final amb el residu estabilitzat per l’altra. Fins aquesta mitjanit passada ja s’havien tractat més de 23 tones de fracció resta (23,700). 

 

 

Diferents estacions de transferència

 

El Centre també inclou una línia de tractament de residus voluminosos (sofàs, mobiliari, etc.) i diferents estacions de transferència per a les fraccions recollides selectivament (restes de menjar, vidre, envasos i paper i cartró), per tal de tenir menys transports fins als recuperadors finals i fer així més sostenible la recollida a tota la comarca.

 

Cal recordar, a més, que està en fase de millores la Planta de Recuperació Energètica (incineradora) annexa a la planta de pretractament, per poder adaptar-se a les necessitats del nou tipus de residu tractat que hagi de ser valoritzat energèticament. Està previst que la L1 de la Planta de Recuperació Energètica entri de nou en funcionament a finals d’aquest mes.