Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Mataró es promociona al primer Festival Laietania

Escoltar

Mataró es promociona al primer Festival Laietania

El certamen pretén difondre el patrimoni iberoromà

La ciutat de Mataró serà present a la primera edició del Festival Laietania, que se celebra des d’avui divendres, 16 de setembre, fins al 25 de setembre en 10 localitats de les comarques del Maresme i del Barcelonès. El certamen té com a objectiu principal donar a conèixer el ric patrimoni iberoromà.


 

Durant dos caps de setmana els museus i els jaciments d’època ibèrica i romana de les localitats participants (Argentona, Cabrera de Mar, Cabrils, Premià de Dalt, Premià de Mar, Teià, Tiana,Vilassar de Dalt i Badalona) acolliran un programa especial d’activitats que inclou, entre altres, visites guiades i teatralitzades, tallers per públic familiar, conferències i exposicions grups, que es complementaran amb les Jornades gastronòmiques de cuina romana “La Taula d’Apici”.

 

L’Ajuntament de Mataró participa en aquest festival amb la programació de les següents activitats, totes elles gratuïtes:

 

- Visita guiada a la Vil·la romana de Torre Llauder: visita guiada a les restes de les dependències senyorials d’una vil·la romana de l’època d’August per conèixer com eren algunes de les parts d’aquesta vila.

Dies i hores: dissabtes 17 i 24 de setembre a les 12.00 h. 

Punt de trobada: Clos arqueològic de Torre Llauder (avinguda de Lluís Companys s/n).

Organització: Institut Municipal d’Acció Cultural – Museu de Mataró

 

 

- Taller de cuina Iberoromana: proposta arqueogastronòmica que us acostarà als gustos i aromes de fa més de 2.000 anys. Podreu conèixer alguns plats que podien haver cuinat els nostres avantpassats laietans.

Dies i hores: Divendres 23 de setembre a les 18.00 h.

Lloc: Aula de cuina de l’espai e-Àgora del mercat de la plaça de Cuba (plaça de Cuba, 47). Cal fer inscripció prèvia al tel. 93 758 21 31. ext. 1680).

Organització: Institut Municipal de Promoció Econòmica de Mataró

 

 

- Visita guiada “De la Iluro romana a la Mataró del segle XVI”: una passejada que permetrà conèixer el Mataró romà i els nombrosos vestigis arqueològics que la ciutat d’Iluro ofereix. La taberna, les torres de la muralla, el mercat públic i les termes són part de l’itinerari. La visita finalitzarà al Museu de Mataró per tal enllaçar amb la visita guiada prevista a les 19.00 h.

Dies: dissabte 24 de setembre a les 18.00 h.

Punt de trobada: Ajuntament de Mataró (La Riera, 48).

Organització: Institut Municipal de Promoció Econòmica de Mataró

 

- Visita guiada a l’exposició “Iluro, ciutat romana del Museu de Mataró”

Dies: dissabte 24 de setembre a les 19.00 h.

Punt de trobada: Museu de Mataró (El Carreró, 17 -19).

Organització: Institut Municipal d’Acció Cultural – Museu de Mataró

 

-Exposició Iluro, ciutat romana. Exposició del Museu de Mataró que ofereix en cinc àmbits temàtics, una aproximació al Mataró d’època romana.

Dies: laborables (excepte dilluns) i festius de 18.00 a 21.00 h.

Lloc: Museu de Mataró (El Carreró 17 -19).

Organització: Institut Municipal d’Acció Cultural – Museu de Mataró

 

Els sabors de la cuina romana es podran degustar durant aquests dies del certamen al restaurants Sangiovese i Port Central de Mataró.