Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Mataró s’adhereix a l’Associació Catalana de Municipis i Comarques

Escoltar

Mataró s’adhereix a l’Associació Catalana de Municipis i Comarques

L’Ajuntament formarà part ara de les dues entitats municipalistes

El Ple de l’Ajuntament va aprovar ahir adherir-se a l’Associació Catalana de Municipis i Comarques. D’aquesta manera, Mataró serà membre de les dues entitats municipalistes, ja que fa anys que forma part de la Federació de Municipis de Catalunya. 


L’Associació Catalana de Municipis i Comarques (ACM) és una entitat municipalista que agrupa més del 95% dels ens locals de Catalunya amb l’objectiu de defensar els interessos dels municipis i ésser-ne la veu representativa. Entre els serveis que l’entitat municipalista ofereix als ajuntaments adherits figura, per exemple, la compra agregada de subministrament elèctric en condicions més avantatjoses que suposen un estalvi de fins el 44% del cost de l’energia.

 

Durant la roda de premsa celebrada avui per tractar els assumptes debatuts al Ple, l’alcalde, Joan Mora, ha apuntat la necessitat de treballar amb l’objectiu de fusionar els dos ens municipals, l’Associació Catalana de Municipis i la Federació de Municipis de Catalunya de la que n’és vicepresident “perquè el municipalisme català vagi de la mateixa mà”.

 

L’ACM es va constituir al 1981 a Vic. L’entitat està presidida actualment per Miquel Buch, alcalde de Premià de Mar.