Una campanya informarà sobre les condicions sanitàries que han de complir els establiments alimentaris
Permetrà planificar accions per reduir el risc sanitari que comporta l’activitat
El Servei de Salut Pública i Consum iniciarà aquesta setmana una campanya informativa adreçada a les persones responsables dels establiments alimentaris. L’objectiu de la campanya és informar i orientar sobre els requisits sanitaris que s’han de respectar per garantir una bona qualitat higiènica dels productes alimentaris que s’elaboren o venen.
La campanya també servirà per classificar els establiments alimentaris segons el seu risc sanitari, que depèn, per una banda, del tipus d’activitat i del volum de producció o venda i, per altra banda, de les instal·lacions, de les bones pràctiques de manipulació d’aliments i dels autocontrols sanitaris que portin a terme.
Establiments visitats
La campanya preveu visitar a partir d’aquest mes tots els establiments de comerç minorista i restauració (sectors: carnisseries i xarcuteries; peixateries i pesca salada; botigues de queviures i supermercats; els bars-restaurants; bars i menjar per emportar; forns de pa i pastisseries; fruiteries; gelateries i orxateries; xurreries, etc.).
Un cop feta la inspecció sanitària i analitzades les dades s’informarà l’establiment alimentari de la seva adequació a la normativa sanitària i de les mesures que li cal prendre. D’aquesta manera podrà saber què li cal millorar i veure la seva evolució. Tanmateix, es podran planificar accions encaminades a reduir en cada establiment el risc sanitari associat a llur activitat.
Finalitzada la campanya s’analitzaran les dades obtingudes per estudiar l’evolució pel que fa al risc sanitari en els diferents sectors i establir on cal dedicar més esforços per garantir un bon nivell de seguretat alimentària a la ciutat.
Es preveu que aquesta campanya tingui una durada de 3 mesos durant els quals es visitarà uns 700 establiments.