Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Una campanya informarà sobre les condicions sanitàries que han de complir els establiments alimentaris

Escoltar

Una campanya informarà sobre les condicions sanitàries que han de complir els establiments alimentaris

Permetrà planificar accions per reduir el risc sanitari que comporta l’activitat

El Servei de Salut Pública i Consum iniciarà aquesta setmana una campanya informativa adreçada a les persones responsables dels establiments alimentaris. L’objectiu de la campanya és informar i orientar sobre els requisits sanitaris que s’han de respectar per garantir una bona qualitat higiènica dels productes alimentaris que s’elaboren o venen.

 

La campanya també servirà per classificar els establiments alimentaris segons el seu risc sanitari, que depèn, per una banda, del tipus d’activitat i del volum de producció o venda i, per altra banda, de les instal·lacions, de les bones pràctiques de manipulació d’aliments i dels autocontrols sanitaris que portin a terme.

 

 

Establiments visitats

 

La campanya preveu visitar a partir d’aquest mes tots els establiments de comerç minorista i restauració (sectors: carnisseries i xarcuteries; peixateries i pesca salada; botigues de queviures i supermercats; els bars-restaurants; bars i menjar per emportar; forns de pa i pastisseries; fruiteries; gelateries i orxateries; xurreries, etc.).

 

Un cop feta la inspecció sanitària i analitzades les dades s’informarà l’establiment alimentari de la seva adequació a la normativa sanitària i de les mesures que li cal prendre. D’aquesta manera podrà saber què li cal millorar i veure la seva evolució. Tanmateix, es podran planificar accions encaminades a reduir en cada establiment el risc sanitari associat a llur activitat.

 

Finalitzada la campanya s’analitzaran les dades obtingudes per estudiar l’evolució pel que fa al risc sanitari en els diferents sectors i establir on cal dedicar més esforços per garantir un bon nivell de seguretat alimentària a la ciutat.

 

Es preveu que aquesta campanya tingui una durada de 3 mesos durant els quals es visitarà uns 700 establiments.