Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

84.969 mataronins podran votar a les eleccions al Parlament de Catalunya

Escoltar

84.969 mataronins podran votar a les eleccions al Parlament de Catalunya

El col·legi electoral de l’Angeleta Ferrer es trasllada a l’edifici La Moderna

Diumenge, 25 de novembre, tindran lloc les eleccions al Parlament de Catalunya. A Mataró estan convocats 84.969 electors d’una població de més de 124.000 habitants.

 

En total hi haurà 128 meses distribuïdes en 77 col·legis electorals, ubicats a la vegada en 47 edificis diferents. L’únic canvi d’ubicació respecte als anteriors comicis (Eleccions Generals 2011) és el col·legi electoral que estava situat a l’edifici de l’escola Angeleta Ferrer (corresponent al Districte 1 Secció 8, i al Districte 6 Secció 4), que es trasllada ara a l’edifici La Moderna (carrer de Cuba, 47).

 

A part de la informació personalitzada que els ciutadans han rebut al seu domicili, al web municipal hi ha una aplicació que, introduint el NIF i el carrer de residència, permet consultar a quin col·legi electoral s’ha de votar. Aquesta consulta també es pot realitzar a qualsevol oficina d’atenció ciutadana i el telèfon 010.

 

 

Ampliació del termini d’enviament de vot per correu

 

A sol·licitud del Departament de Governació i Relacions Institucionals, la Junta Electoral Central ha ampliat fins avui dijous 22 de novembre el termini previst per al dipòsit a les oficines de Correus del vot per correspondència relatiu a les eleccions al Parlament.

 

 

Servei d’acompanyament per a persones amb mobilitat reduïda

 

La Creu Roja, en col·laboració amb l’Ajuntament, organitza un dispositiu per facilitar el vot de les persones amb mobilitat reduïda.

 

Els interessats han de trucar al telèfon d’atenció ciutadana 010 per sol·licitar el servei abans de divendres 23 de novembre a les 20 hores. Les peticions individuals (no de col·lectius) són trameses a Creu Roja, que es posa en contacte amb els interessats confirmant-los el moment del dia en què se’ls realitzarà el servei.

 

Les persones que precisin aquest servei seran acompanyades per personal de Creu Roja des dels seus domicilis fins al col·legi electoral i, un cop exercit el dret a vot, es realitzarà el viatge a l’inversa, en ambulància o transport adaptat.

 

 

Dispositiu d’informació als ciutadans

 

Pel que fa a l’atenció als ciutadans durant la jornada electoral, el dia de les eleccions estaran oberts de forma extraordinària 6 punts d’atenció al públic: l’edifici La Moderna, els centres cívics de Cirera, Pla d’en Boet, Rocafonda i Cerdanyola, i l’Oficina d’Atenció Ciutadana del Centre (La Riera, 48). Aquests punts atendran consultes sobre el cens i relacionades. L’horari d’atenció serà de 8 a 20 hores. Així mateix, els ciutadans també podran obtenir informació trucant al telèfon d’atenció ciutadana 010 (807 117 010 si es truca des d’un mòbil).

 

Al vestíbul de l’Ajuntament es podrà veure una mostra amb infografia que recull una retrospectiva dels resultats de les diferents eleccions celebrades a la ciutat des de 1977 (municipals, generals i europees), i amb els resultats per barris obtinguts als comicis del Parlament de Catalunya 2010. Així mateix, hi haurà instal·lada pantalla de dades on es publicaran els resultats de participació de les 13 hores i les 18 hores, i una pantalla de televisió per emetre imatges d’informatius de televisió que realitzin programació especial.

 

L’endemà de les eleccions, els resultats dels comicis estaran disponible al web municipal en format PDF, en un document que inclourà la participació, els resultats generals, resultats per barris, etc.