Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Ajuntament i Generalitat reforçaran la coordinació i el traspàs d’informació sobre temes de seguretat a la ciutat

Escoltar

Ajuntament i Generalitat reforçaran la coordinació i el traspàs d’informació sobre temes de seguretat a la ciutat

L’alcalde es reuneix amb el conseller Felip Puig

L’alcalde, Joan Mora, i la regidora de Via Pública, Núria Calpe, es van reunir ahir amb el conseller Felip Puig a la seu del Departament d’Interior de la Generalitat per tractar sobre la seguretat al municipi. Un dels temes exposats va ser la necessitat de reforçar la coordinació i el traspàs d’informació entre els diferents cossos policials que intervenen al municipi.

 

Com a primera mesura acordada, els responsables de seguretat mantindran reunions periòdiques per compartir informació i millorar la coordinació. Ahir també es va posar sobre la taula la necessitat de crear un Pla de seguretat global de la ciutat, així com plans territorials i de temporada per als barris, i reforçar la presència al carrer tant d’agents uniformats com de paisà.

 

L’objectiu és, principalment, modificar la percepció d’inseguretat que tenen els ciutadans en barris com Rocafonda malgrat que, segons dades estadístiques, el nombre global de delictes a la ciutat no ha augmentat en el darrer any.

 

L’alcalde, Joan Mora, ha destacat avui que els ciutadans poden tenir “la garantia” que els diferents cossos tenen “informació mil·limetrada sobre què està passant a la ciutat”, malgrat és impossible “arribar a cobrir el 100% dels delictes” que es poden produir. L’alcalde ha apel·lat a la coordinació entre els cossos policials però també amb altres serveis i agents socials que treballen als barris per millorar “en seguretat i, sobretot, en la percepció i la confiança del ciutadà vers cap a la policia i l’administració pública”.