Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Caps i comandaments de Policia Local de Catalunya parlen a Mataró del sistema de seguretat pública

Escoltar

Caps i comandaments de Policia Local de Catalunya parlen a Mataró del sistema de seguretat pública

La ciutat acull una reunió de l’associació de comandaments més veterana d’Espanya

L’edifici de Via Pública de l’Ajuntament de Mataró (pl. Granollers, 11) acollirà demà dimecres 31 d’octubre una reunió de l’Associació de Caps i Comandaments de les Policies Locals de Catalunya (ACCPOLC), l’associació professional de caps policials més veterana d’Espanya. A la cita han estan convocats una vintena de comandaments policials.

 

La reunió tindrà lloc a partir de les 11.30h i està previst que la regidora de Via Pública, Núria Calpe, doni la benvinguda als assistents.

 

La reunió de Mataró és preparatòria de les conclusions que les diferents comissions de treball de l’ACCPOLC presentaran al proper Congrés de l’entitat, previst per al 30 de novembre. Un dels temes motiu de reflexió és l’actual sistema de seguretat pública i què hauria d’incloure la propera llei que el regulés.

 

L’ACCPOLC també ha creat una comissió de treball per modificar els seus estatuts i adaptar-los a les noves estructures territorials de l’entitat; i una altra sobre temes de formació amb l’objectiu d’unificar criteris i homogeneïtzar programes formatius entre els diferents cossos de Policia Local de Catalunya, així com estructurar i homologar el pla de carrera.

 

L’ACCPOLC es va crear l’any 1987 amb l’objectiu de defensar els interessos professionals de les policies locals. Entre les seves funcions estan servir d’enllaç entre els caps de les diferents plantilles de les policies locals i la resta de cossos i forces de seguretat per fomentar la coordinació i l’intercanvi d’informacions; i servir d’interlocutor vàlid amb institucions i associacions en assumptes d’interès. Va ser fundada per diferents professionals, entre ells els caps que hi havia en aquell moment a les poblacions de Barcelona, Badalona i L’Hospitalet de Llobregat.