Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

El 164è aniversari de l’arribada del ferrocarril a Mataró se celebra amb diferents actes

Escoltar

El 164è aniversari de l’arribada del ferrocarril a Mataró se celebra amb diferents actes

El 27 i 28 d’octubre la plaça de Santa Anna acollirà la VIII Fira ferroviàriaEl 164è aniversari de l’arribada del ferrocarril a Mataró, el primer de tota la península, es commemorarà al llarg de la setmana vinent amb un concurs d’aparadors, una conferència, la Fira ferroviària i la tradicional Ofrena floral al monument del mataroní Miquel Biada i Bunyol, impulsor del ferrocarril a l’Estat espanyol.


 

Els actes estan organitzats pel Cercle Històric Miquel Biada i l’Ajuntament de Mataró i compten amb la col·laboració del Grup Ferroviari Mataró, Amics del Tramvia d’Argentona, Unió de Botiguers de Mataró, Centre Modelisme Ferroviari Sabadell, Amics de la ciutat de Mataró, Voluntaris per al futur i Märklin.

 

Les activitats comencen amb al concurs d’aparadors, així del 22 al 27 d’octubre diversos establiments de la ciutat muntaran aparadors relacionats amb el món del tren.

 

El divendres 26 d’octubre Can Palauet acollirà la conferència de presentació del llibre “Primer túnel ferroviari d’Espanya en el turó de Montgat: la muntanya foradada” a càrrec de l’enginyer industrial Xavier Nubiola de Castellarnau, autor del llibre. El llibre és un estudi sobre el primer túnel de la península, que es va construir a Montgat i que es va convertir en una atracció turística. A la conferència hi assistirà el primer tinent d’alcalde, Joaquim Fernàndez.

 

El cap de setmana, la plaça de Santa Anna serà l’espai on s’instal·larà la VIII Fira ferroviària. S’hi podran trobar haurà diversos estands d’entitats i associacions vinculades amb el ferrocarril. Els més petits tindran un taller infantil de maquetisme ferroviari i per a tothom, la possibilitat de fer un recorregut amb una locomotora de vapor viu el Centre de Modelisme Ferroviari de Sabadell. També es podrà veure una maqueta del conjunt de l’estació de Mataró.

 

L’alcalde, Joan Mora, presidirà la tradicional ofrena floral institucional al monument a Miquel Biada i Bunyol el diumenge 28 d’octubre a les 17 h.

 

  

Programa d’actes commemoratiu

 

. Del 22 al 27 d’octubre

Concurs d’aparadors

 

. Divendres, 26 d’octubre. Sala d’actes de Can Palauet (carrer d’en Palau, 32. Mataró), a les 20 h

Conferència

Presentació del llibre “Primer túnel ferroviari d’Espanya en el turó de Montgat: la muntanya foradada”, a càrrec de l’enginyer industrial Xavier Nubiola de Castellarnau, autor del llibre.

 

. Dissabte, 27 i diumenge 28 d’octubre. Plaça de Santa Anna

VIII Fira ferroviària

Dissabte, de les 11 a les 20 h

Diversos estands relacionats amb el ferrocarril. Recorregut en tren a escala amb la locomotora de vapor viu del Centre de Modelisme Ferroviari de Sabadell. Taller infantil de maquetisme ferroviari i mostra de maquetisme del Grup Ferroviari Mataró amb una maqueta del conjunt de l’estació de Mataró.

 

Diumenge, de les 10 a les 20 h

Recorregut en tren a escala amb la locomotora de vapor viu del Centre de Modelisme Ferroviari de Sabadell i mostra de maquetisme del Grup Ferroviari Mataró.

 

. Diumenge 28 d’octubre. Monument a Miquel Biada (plaça de Miquel Biada), a les 17 h

Ofrena floral.