Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

El Govern farà tot el possible per aconseguir finançament per pagar als proveïdors pendents del 2011

Escoltar

El Govern farà tot el possible per aconseguir finançament per pagar als proveïdors pendents del 2011

També caldrà finançament per als 12 milions de liquidació negativa del pressupostDavant la no autorització per part del Ple del Pla d’Ajust que havia de permetre a l’Ajuntament concertar una operació de crèdit de 10 milions d’euros amb l’Estat per pagar les factures pendents dels proveïdors corresponents a l’any 2011, el Govern municipal vol manifestar que:


 

“La no aprovació d’aquest Pla d’Ajust suposa que la ciutat no pugui disposar d’aquest finançament extraordinari en un moment en què les finances municipals estan en una situació econòmica molt delicada.

 

És responsabilitat d’aquest Govern buscar una nova línia de finançament que garanteixi el pagament als proveïdors que figuren en aquesta llista.

 

Aquest Govern considera una irresponsabilitat negar les eines fonamentals per poder esmenar i sanejar els comptes del grup Ajuntament que acumula deutes per valor de 307 milions d’euros.

 

A més, la setmana passada es va aprovar la liquidació del pressupost del 2011 amb un resultat de més de 12 milions d’euros negatius, diners pels que també caldrà buscar finançament.

 

El Govern municipal manté el compromís de màxima transparència i continuarà exercint una política d’informació clara i objectiva sobre les finances i farà una anàlisi exhaustiva sobre les causes que han provocat aquest greuge econòmic que posa en dificultats la ciutat, dirimint-ne les responsabilitats que se’n desprenguin”.

 

El Govern municipal va portar divendres a l’aprovació del Ple el Pla d’Ajust, que detallava la manera com l’Ajuntament pensava fer front al pagament d’aquest crèdit i del corresponent 5 % d’interessos durant els propers 10 anys.

 

El dictamen va rebre el suport de 13 dels 27 regidors (CiU i PP), però el PSC, PxC, ICV-EUiA i la CUP van votar en contra, per la qual cosa la proposta no va poder prosperar.