Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

El projecte “Treball als barris” de l’IMPEM rep una subvenció de prop de 445 mil euros

Escoltar

El projecte “Treball als barris” de l’IMPEM rep una subvenció de prop de 445 mil euros

Les actuacions es faran a Cerdanyola, Rocafonda i El Palau-Escorxador

L’Institut Municipal de Promoció Econòmica de Mataró (IMPEM) ha rebut una subvenció per a la realització d’actuacions en el marc del projecte “Treball als barris” de 444.834,40 € atorgada pel Servei d’Ocupació de Catalunya (SOC) i el Fons Social Europeu (FSE). Aquesta subvenció es dóna únicament a aquells municipis que han obtingut prèviament una convocatòria dels ajuts de la Llei de Barris, com és el cas de Mataró.

 

El projecte “Treball als barris“ està integrat per diferents programes que gestionarà l’IMPEM   destinats a contribuir al desenvolupament econòmic i l’ocupació, als barris de Cerdanyola, Rocafonda i El Palau-Escorxador. Aquesta és la cinquena edició d’aquest projecte.

 

 

Programes ocupacionals per al 2012

 

Els projectes que es duran a terme a través del SOM són els següents:

 

. “Situa’t”: dispositiu d’inserció laboral adreçat a donar a conèixer la situació i el funcionament del mercat de treball, amb especial atenció als aspectes més rellevants a nivell local, per tal de reforçar els processos d’orientació i inserció laboral de les persones desocupades o d’aquelles que volen millorar la seva situació professional.

 

. “SOM Joves, SOM Xarxa”: programa adreçat a facilitar la inserció laboral dels joves mitjançant un acompanyament integral i intensiu, estructurat al voltant del projecte professional de cada participant i la millora de la seva ocupabilitat.

 

. Programa de Qualificació Professional: actuació adreçada a formar a persones desocupades en l’especialitat de vigilant/a de seguretat.

           

. Personal tècnic de suport al desplegament dels programes ocupacionals: contractació de dos tècnics d’ocupació per tal de reforçar, per una banda, aquelles actuacions adreçades a enfortir les relacions amb el teixit empresarial de la ciutat i, per l’altra, per reforçar els serveis que es desenvolupen en l’àmbit de l’orientació, la formació i la intermediació laboral.

 

. Programa d’experienciació (Plans d’ocupació): contractació de 9 persones en situació de desocupació, prioritzant les que es troben en situacions de vulnerabilitat social amb l’objecte de participar en diferents projectes d’interès general o social. Els contractes permeten adquirir unes competències bàsiques per millorar les competències professionals i d’accés al mercat laboral de les persones beneficiàries.

 

 

Programes de l’àmbit empresarial

 

A través de la Secció de Teixit empresarial de l’IMPEM es gestionarà el següent projecte:

 

. “Dóna’t un impuls”: programa de millora de la competitivitat empresarial adreçat a 90 dones empresàries dels barris de Cerdanyola, Rocafonda i El Palau-Escorxador que per mitjà de la creació de xarxes de treball, contactes efectius, sessions formatives, entre altres accions, els hi ha de permetre iniciar la cooperació amb altres xarxes de dones empresàries de Catalunya, de la resta de l’Estat i d’Europa, millorant així la seva competitivitat, les seves possibilitats d’internacionalització, de creixement i consolidació empresarial.