Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

El tram de la Riera entre la Muralla de la Presó i la plaça d’Espanya tindrà nou enllumenat públic amb LEDS

Escoltar

El tram de la Riera entre la Muralla de la Presó i la plaça d’Espanya tindrà nou enllumenat públic amb LEDS

Més de 50 carrers i places ja tenen lluminàries o fluorescents LEDSEl Servei de Manteniment ha començat aquesta setmana les obres de renovació de l’enllumenat públic del tram de la Riera comprès entre la Muralla de la Presó i la plaça d’Espanya. L’actuació permetrà aconseguir un estalvi energètic i, per tant, econòmic.

 

L’enllumenat actual té més de 30 anys d’antiguitat i està obsolet, molts globus estan cremats i les columnes estan molt afectades per l’oxidació. Les lluminàries són contaminants des del punt de vista lumínic i tenen un coeficient d’aprofitament energètic molt baix.

 

Els punts de llum existents es substitueixen per columnes noves i lluminàries amb tecnologia LED. Amb aquesta actuació es pretén aconseguir les següents millores:

 

- Eliminar la contaminació lumínica que proporcionen les lluminàries actuals.

- Reduir la potència instal·lada per aconseguir un estalvi energètic i, per tant, econòmic, que contribueix a amortitzar la inversió.

- Millorar la uniformitat de la il·luminació, per dotar a la via d’un major rendiment visual.

 

Els treballs els realitza l'empresa mantenidora de l'enllumenat públic, Electricitat Boquet, S.L., tenen un cost de 24.443,38 € i es preveu que estiguin enllestits en 3 setmanes.

 

A Mataró, més de cinquanta carrers o places ja tenen enllumenat públic amb LEDS.