Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Els centres escolars de Mataró es mantindran oberts demà

Escoltar

Els centres escolars de Mataró es mantindran oberts demà

Es manté obert l’alberg per a persones sense sostre i es garanteix l’atenció 24 hores

Les escoles i instituts de Mataró es mantindran demà oberts per acollir amb normalitat els seus alumnes. El Comitè Municipal de l’Emergència, que s’ha reunit aquesta tarda i està integrat per l’alcalde i responsables dels serveis i entitats implicats, no ha establert per a demà cap mesura excepcional respecte als centres educatius ja que, malgrat es preveuen nevades per aquesta nit, les temperatures es mantindran estables fins a la nit de divendres, quan s’espera un descens brusc de les mateixes que pot provocar glaçades.

 

Malgrat això, la Generalitat de Catalunya ha informat de la suspensió del transport escolar interurbà que, pel que fa a Mataró, afecta als alumnes de fora del municipi del Centre d’Educació Especial Les Aigües i Centre d’Educació Especial L’Arboç, servei gestionat en aquest cas pel Consell Comarcal del Maresme.

 

Pel que fa als centres universitaris, l’Escola Universitària del Maresme i l’Escola Superior de Ciències de la Salut, que formen part del TecnoCampus Mataró-Maresme, sí que  han decidit aquest matí suspendre les classes fins dilluns.

 

A nivell general, l’Ajuntament manté en fase d’Emergència el Pla Bàsic d’Emergències Municipals. El Comitè Municipal de l’Emergència estarà actiu durant tota la nit per valorar en cada moment la situació i prendre, si s’escau, noves mesures.

 

Entre les actuacions excepcionals que s’han realitzat davant la situació de nevades i descens brusc de les temperatures figuren:

 

-         El telèfon d’informació 010 i la centraleta 937582100 funcionaran de manera ininterrompuda des d’avui i fins dilluns a les 22 h.

 

-         Es farà una atenció especial a les persones sense sostre per garantir el cobriment de les necessitats bàsiques les 24 hores durant l’onada de fred. L’alberg d’acollida de Creu Roja (carrer de l’Energia, 11) restarà obert fins a la nit de diumenge inclosa de 21 a 9 h. També s’ha ampliat l’horari del Club Social Andana, que fa les funcions de centre de dia i servei de menjador per a les persones sense sostre o amb habitatge precari, de manera que restarà obert de 9 a 21 h. El Club Social Andana és un projecte en el qual col·labora l’Ajuntament, Creu Roja, Cáritas i les entitats Jaume Pineda i Conferències Sant Vicenç de Paül.

 

-         El Servei de Manteniment ha escampat sal a totes les vies de la xarxa viària principal, i de manera especial als accessos de l’Hospital de Mataró. També s’ha dotat de generadors elèctrics els punts més vulnerables de la ciutat.

 

-         El Servei de Benestar Social i les empreses prestadores dels serveis afectats han informat via telèfon sobre els consells d’autoprotecció davant situacions de fred intens als usuaris del servei de teleassistència (1.063 persones), als usuaris del servei d’atenció domiciliària (654 persones) i a 135 persones grans en situació de vulnerabilitat.

 

-         L’Institut d’Esports ha recomanat als clubs esportius suspendre les activitats previstes a l’exterior per a aquest cap de setmana.

 

 

Principals consells d’autoprotecció

 

Es recomana a la població que es mantingui informada a través dels mitjans de comunicació sobre els canvis en la situació meteorològica i les possibles afectacions a la ciutat . Es pot fer el seguiment a través de la pàgina web de l’Ajuntament www.mataro.cat i del canal twitter @matarocat

 

A nivell general, es recomana reduir al màxim els trasllats en vehicle privat i extremar les precaucions. També es recorda als ciutadans controlar l’estat de les canonades i instal·lacions d’aigua dels immobles, especialment si es troben a la intempèrie, per evitar que les glaçades les puguin malmetre. En aquests casos es recomana deixar rajar les aixetes amb un fil d’aigua.  

 

Així mateix, es recomana als ciutadans no fer un ús abusiu de la calefacció i dels aparells elèctrics per no sobrecarregar la xarxa elèctrica. Al web de la Generalitat de Catalunya es poden consultar altres consells d’autoprotecció davant onades de fred.